13 Şubat 2020 07:31

Nadira Kadirova’nın şüpheli ölümünde beş aydır hala otopsi raporu hazırlanmadı

AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Nadira Kadirova’nın ölümünün üzerinden beş ay geçmesine rağmen otopsi raporu hâlâ açıklanmadı.

Fotoğraflar, Nadira Kadirova'nın sosyal medya hesaplarından alınmıştır.

Paylaş

AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde 23 Eylül 2019’da şüpheli şekilde hayatını kaybeden Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova’nın ölümündeki soru işaretleri hâlâ giderilmedi. Kadirova’nın ölümünün üzerinden yaklaşık beş ay geçmesine karşın otopsi raporu açıklanmadı. Nadira Kadirova’nın ağabeyi Muhammet Ali Kadirov, BirGün’e konuştu. Kadirov, “Kardeşimin ölümü üzerinden aylar geçti ama hâlâ savcılık ve Adli Tıp bir adım atmadı” dedi.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, “Türkiye’de adalet yok mu?​” diye soran Muhammet Ali Kadirov, “Özbekistan’da otopsi yaptırmak istedik fakat karşımıza yaklaşık altı, yedi bin dolar gibi bir rakam çıktı. Ancak ekonomik durumumuz iyi olmadığı için şimdilik bu parayı karşılama gibi bir imkânımız yok” dedi.

Otopsi raporunun üç ile altı ay arasında çıktığını ve 23 Eylül’de yaşanan olayın üzerinden yaklaşık beş ay geçtiğini belirten Kadirov, şöyle devam etti:

“Altı ay sonra gerçekleri ortaya çıkaran bir otopsi raporu açıklanacak mı bilmiyorum. Kadınlar nereye kadar öldürülmeye devam edecek? Katiller hiçbir şey olmamış gibi rahat rahat sokaklarda gezmeye ve hayatlarını sürdürmeye devam mı edecek? Kardeşimin şüpheli ölümünün aydınlatılmasını istiyoruz fakat sonuç alamıyoruz. Bugün benim kardeşimi öldürenler yarın belki başkasının kardeşini öldürecek. Ben yaşadıklarımın kimsenin yaşamasını istemem. Annem aylardır evlat acısı çekiyor.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Bergama'da servis aracı ile kamyon çarpıştı: 4 işçi öldü, 8 işçi yaralı

SONRAKİ HABER

İşsizliğe çözüm olmayan artış: Sanayi üretimi yıllık yüzde 8,6 yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...