12 Şubat 2020 12:19

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Özlem Demirel Evrensel'i ziyaret etti

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Özlem Alev Demirel Evrensel’i ziyaret etti, basının üzerindeki baskılar konusunda sohbet etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Özlem Alev Demirel Evrensel’i ziyaret ederek, Türkiye'de muhalif basına yönelik baskılara karşı dayanışma gösterdi. Basın özgürlüğü konusunda sıkça endişelerini dile getiren Almanya Başbakanı Merkel'in samimi olmadığı belirten Demirel, Türkiye ile işbirliği içerisinde olan Almanya'nın bu konuda somut bir tutum almadığını ifade etti.

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Özlem Alev Demirel, Türkiye'de çeşitli kurum ve gazeteleri ziyaret etti. İlk olarak KESK'i ziyaret eden Demirel, burada kamu emekçilerinin yaşadığı sorunları dinledi.

Ardından Evrensel Gazetesi Ankara Bürosu'nu ziyaret ede Demirel, Basın İlan Kurumunun cezaları başta olmak üzere Türkiye'de basın yönelik baskılara ilişkin gözlemlerini aktardı. Demirel "Bu, demokrasi için büyük bir sorun ve tek yönlü bir bilgi alışverişini, haberciliği yansıtıyor" dedi.

AB VE ALMANYA BU KONUDA SAMİMİ DEĞİL

Bunun Avrupa Birliği çerçevesinde yapılan görüşmelerde Avrupa Birliği temsilcileri tarafından da dile getirildiğini ve Alman Başbakanı Angela Merkel'in de sıkça endişeli olduğunu söylediğini belirten Demirel, "Ancak Avrupa Birliği ve Almanya'nın da bu konuda samimi yaklaşmadığının altını çizmek gerekiyor.  Çünkü Türkiye, Avrupa Birliği ve Almanya için önemli bir ekonomik faktör. Bu yüzden pazar günleri konuşmalarında Türkiye eleştiriliyor fakat somut çalışmaya bakıldığında bunun siyasi baskı unsuru olarak önemli bir rol oynamadığı görülüyor. Bu da Alman egemen siyasetinin eleştirilmesi gerektiğini gösteriyor" dedi.

Ardından Basın İlan Kurumunun ilan ambargosuna tabi tuttuğu Birgün gazetesini de ziyaret eden Demirel, 10 Ekim Ankara Katliamı'nın firari sanıklarının yargılandığı davayı takip edecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Arçelik işçileri: Yoksulluk sınırına dahi yaklaşamadık

SONRAKİ HABER

İşçi mektubu: Ücrette elleri titreyenler zamda cömertler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...