12 Şubat 2020 12:06

Serpil Erdoğan’ı 9 kurşunla öldüren eski eşine "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimi!

Kütahya'da eski eşi Serpil Erdoğan'ı 9 kurşunla öldürdüğü için müebbet hapis istemiyle yargılanan İmirze Sarı'ya "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimi uygulandı, cezası 16 yıl 3 aya düşürüldü.

İmirze Sarı | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kütahya'da boşandığı eşi 3 çocuk annesi Serpil Erdoğan’ı (40), 9 el ateş ederek öldüren İmirze Sarı'ya (41), müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimi uygulanarak 16 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Sarı'nın mahkemedeki savunması "Ben vurmadım, kendisi öldü" oldu.

Demirören Haber Ajansının aktardığına göre kadın cinayeti, geçen yıl ocak ayında, Maltepe Mahallesi Pilot Caddesi üzerindeki Emniyet Müdürlüğü yakınlarında meydana geldi. İmirze Sarı, 03 AAJ 566 plakalı minibüsüyle caddeden geçtiği sırada eski eşi Serpil Erdoğan'ı gördü ve inip kadınla tartıştı. Ardından da Erdoğan'a yanında taşıdığı ruhsatsız tabancayla 9 el ateş etti.

Katil Sarı, aracıyla olay yerinden kaçarken ağır yaralanan Serpil Erdoğan, kaldırıldığı Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşamını yitirdi.

Polis tarafından yakalnan Sarı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"KASTEN ÖLDÜRME" SUÇUNDAN YARGILANDI

Kütahya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde katil İmirze Sarı hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Davanın karar duruşmasına tutuklu sanık İmirze Sarı, öldürülen Serpil Erdoğan’ın yakınları ile avukatlar katıldı.

"BEN VURMADIM, KENDİSİ ÖLDÜ"

Son savunmasını yapan Sarı, mağdur olduğunu iddia ederek “İstemeden oldu. Çocuklarım mağdur. Ben yine mağdurum. Ben vurmadım, kendisi öldü. O anki psikolojiyle ne oldu bilmiyorum” dedi.

CEZA MÜEBBETTEN 16 YILA İNDİRİLDİ

Sarı’ya eski eşi Erdoğan’ı öldürmekten müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, ardından "haksız tahrik" ve "iyi hal indirimi" uygulayıp cezayı 15 yıla düşürdü. Sarı ayrıca ruhsatsız silah taşımak suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası ile 1000 lira adli para cezasına çarptırıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'den Grup Yorum üyeleri için uluslararası acil eylem çağrısı

SONRAKİ HABER

Arçelik işçileri: Yoksulluk sınırına dahi yaklaşamadık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...