07 Şubat 2020 10:21

Adana Seyhan Belediyesinde tarım işçileri için komisyon kuruldu

Adana Seyhan Belediye Meclisince tarım işçilerinin sorunlarının çözümü için, Tarım İşçilerinin Sorunlarını Araştırma ve Tespit Komisyonu kuruldu.

Adana Seyhan Belediyesinde tarım işçileri için komisyon kuruldu

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hamdullah Kesen

Adana Seyhan Belediyesi Meclisi bünyesinde 2019 Aralık ayında Tarım İşçilerinin Sorunlarını Araştırma ve Tespit Komisyonu kuruldu. 8 kişiden oluşan komisyonda üyeler, Seyhan, Yüreğir ve Karataş ilçelerinde çadırlarda kalan mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederek sorunlarını yerinde tespit etti. Komisyon, gıda, giyecek ve temel malzemeler konusunda yardımda bulundu. Tarım İşçilerinin Sorunlarını Araştırma ve Tespit Komisyonunda yer alan Leyla Karakaş, amaçlarının tarım işçilerinin sorunlarını tespit ederek kalıcı çözümler bulmak olduğunu dile getirdi.

“SAĞLIK TARAMASI YAPTIK”

Adana Büyükşehir Belediyesiyle birlikte hekimlerden oluşan bir gezici ekip oluşturup, çadırlarda sağlık taraması yaptıklarını söyleyen Karakaş, tarım işçilerinin barınma, sağlık ve eğitim sorunları olduğunu söyledi.

Karakaş, “Komisyonun öncelikli amacı tarım işçilerinin konaklama sorunlarını çözmektir. Gidip orada görüşmelerimiz oldu, olacak. Çünkü koşullar çok kötü, çadırlarda yaşıyorlar ve çadırların bir kıvılcım ile tutuşma ihtimali var. Bir çocuk bile kibrit ile çadırları yakabilir. Bölgede DSİ kanalları var ve daha önceden bu kanallar taşarak sel olmuştu. Biz konaklama yeri olarak da oraların değiştirilmesini öneriyoruz. Gerekli görüşmeleri yapacağız. Gerek Sivil Toplum Örgütleri gerek Valilik ile görüşerek buralarda proje başlatmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

“ÇOCUKLAR OKULA GİDEMİYOR”

“Tarım işçilerinin sorunlarını çözecek prefabrik konut yapmayı planlıyoruz” diyen Karakaş, tarım işçilerinin en temel sorunun barınma sorunu olduğuna işaret etti. Tarım işçilerinin temiz su bulamadığını ve bundan ötürü çocukların hastalandığını ifade eden Karakaş, çocukların okula gidemediğini ve hijyen olmayan ortamlarda yaşadıklarını söyledi. Karakaş, “Biz komisyonumuzda bunları tartışacağız. Ziyaret ettiğimiz yerlerde bine yakın çadır var. Bir kısmına erzak ve gıda yardımı yapabildik. Bizim asıl amacımız başta konaklama problemi olmak üzere genel sorunlara kalıcı çözümler üretebilmek. Valilikle ortaklaşarak bu sorunları çözebiliriz. Bu fikir, yaşanan selden sonra tarım işçilerinin yaşadıkları mağduriyetlerine tanıklık etmemizden sonra oluştu. Bu sorunların çözümü için çalışacağız” dedi. (Adana/MA)

ÖNCEKİ HABER

Ordu İlküvez halkı çöp tesisine karşı direniyor

SONRAKİ HABER

Ankara'da Başkent Gaz'a yüksek fatura ve Kızılay protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa