31 Ekim 2019 14:11

Çukurova tarımı masaya yatırılacak

‘Adana’da tarım ve geleceği’ başlıklı çalıştayla üretici köylülerin yaşadığı sorunların masaya yatırılması planlanıyor.

Abdullah Doğan | Fotoğraf: ZMO Adana Şubesi

Paylaş

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi, ‘Adana’da tarım ve geleceği’ başlıklı çalıştay düzenleyecek. Çalıştayda Adana’nın ve Çukurova’nın tarımsal potansiyelini ortaya koymak, mevcut tarımsal üretim ve yapısını belirlemek, güncel tarımsal sorunları çözüm odaklı tartışmak, dünya ve ülkemizdeki çevresel, ekonomik, sosyal gelişmeler, alınabilecek önlem ve hazırlıklar konusunda fikir üretmek amaçlanıyor.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Doğan, 13 Kasım’da yapacakları Adana’da Tarım ve Geleceği Çalıştay’ı ile bölge tarımını konuşacaklarını duyurdu. Seyhan Otelinde Türkiye ve bölge tarımsal üretimindeki gelişmelerin 14 farklı konuda 240 uzman tarafından tartışılacağını belirten Doğan, çıkacak sonuçların tarımın önümüzdeki elli yılına ışık tutacağını kaydetti.

Çalışmaların ardından çıkacak sonuçların Adana tarımının geleceğe dönük genel yapısı, sorunları ve çözüm önerilerine katkı sağlayacağını belirten Doğan şöyle konuştu:

“İnsanoğlunu doyuran ve giydiren tarım sektörü, sosyoekonomik ve ekonomi politik önemi ile toplumların dolayısıyla ülkelerin geleceğinde belirleyici rol oynayan stratejik bir sektördür. Bu anlamda dünyadaki ileri teknolojik gelişmelerin sağladığı verim artışı ve yeni tarım yaklaşımları yanında sürdürülebilir tarım eğilimleri önümüzdeki yıllarda üretimin önemli başlıkları olacaktır. Çalıştayımızın bu denli önemli bir sektörün açmazları ve çözümlerini saptayarak, daha çok üretim, adil dağıtım, kırsalda refah ve daha gelişmiş bir Türkiye hedefine ulaşılması için katkı sağlayacağına inanıyorum.” (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: Kayyum atamalarını doğru bulmuyoruz

SONRAKİ HABER

EYT’liler Gebze'de dernek açılışına hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...