06 Şubat 2020 11:01

Manisa'da plastik fabrikasında yangın: 1 işçi hastaneye kaldırıldı

Manisa'da plastik fabrikasının depo kısmında çıkan yangın söndürüldü. Dumandan etkilenen 1 işçi hastaneye kaldırıldı.

Arşiv | Fotoğraf: DHA

Reklam

Manisa'da plastik fabrikasının depo kısmında kaynak çalışması yapılırken yangın çıktı. Alevler, itfaiye ekiplerinin 2 saatlik müdahalesiyle söndürülürken, dumandan etkilenen 1 işçi hastaneye kaldırıldı.

DHA'da yer alan habere göre, Muradiye Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ambalaj, plastik kasa ve park oyuncakları imalatı yapılan, 3 bin metrekarelik plastik fabrikasında, saat 12.00 sularında yangın çıktı. Fabrikanın 1000 metrekarelik depo kısmında, kaynak yapılırken başlayan yangın, kısa sürede büyüdü. İşçilerin ilk müdahaleyi yaptığı yangının ihbar edilmesiyle bölgeye itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Müdürlüğüne bağlı sulama tankerleri de fabrikaya yönlendirildi. İtfaiye ekipleri, su ve köpük sıkarak, alevlere müdahaleye başladı.

1 İŞÇİ YARALANDI

Bu sırada dumandan etkilenen 1 işçi, sağlık görevlilerince ambulansla Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine kaldırıldı. Fabrikadaki yanıcı maddeler nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşanırken, itfaiye ekipleri, Yunusemre Orman İşletme Müdürlüğü ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Müdürlüğünden su takviyesi istedi. Alevler, itfaiye ekiplerinin 2 saatlik müdahalesiyle söndürüldü.

Vali Ahmet Deniz ile İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım da fabrikaya gelip yangınla ilgili bilgi aldı. Deniz, yaptığı açıklamada yangının, işçinin depo bölümünde kaynak yaparken çıktığını ve can kaybı olmadığını söyledi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

Reklam