05 Şubat 2020 21:06

Imgur'a erişim engeli kaldırıldı

Wikipedia’dan sonra, görsel paylaşım platformu Imgur'a erişim engeli de kaldırıldı

imgur logosu

Paylaş

2015'ten bu yana Türkiye'de erişimi engellenen imgur.com'a bugün itibariyle erişim sağlandı. HWP'nin haberine göre, çevrimiçi görsel paylaşım platformu, ilk olarak 2015 yılında erişim engeliyle karşılaşmıştı. 2017 yılında Sağlık Bakanlığı ve Erişim Sağlayıcıları Birliğinin aldığı kararla günümüze kadar erişim engeli devam etmekteydi. BTK'nın sitesinde sorgulama yapıldığında, "Bu site hakkında bir karar yoktur" ibaresi ile karşılaşıldı.

Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz ve insan hakları hukukçusu Kerem Altıparmak tarafından erişim engelinin kaldırılmasıyla ilgili bir itiraz davası açılmıştı ve dava halen sürmekte, bugün itibariyle erişebildiğimiz imgur.com’un, erişim kısıtlamasının kalkmasında bu davanın etkili olduğu iddia edildi.

WIKIPEDIA'YA ERİŞİM DE GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE AÇILMIŞTI

2 yıldan fazla süredir engellenmiş olan Wikipedia'ya erişim de 15 Ocak'ta yeniden açılmıştı. Anayasa Mahkemesi (AYM), Wikipedia'nın Türkiye'de erişime engellenmesine ilişkin gerekçeli kararı açıklamış, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği de Anayasa Mahkemesinin kararı doğrultusunda hüküm vermişti. Bu kararın iletildiği BTK ise 29 Nisan 2017’den beri yasaklı olan Wikipedia'nın erişimi açtı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Trump, senatodaki azil oylamasında tüm suçlamalardan aklandı

SONRAKİ HABER

Adıyaman'da işçi servisi devrildi: 15 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...