04 Şubat 2020 08:53

Bakan Mehmet Cahit Turhan: Kanal İstanbul'un imar planı onaylandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan: Kanal İstanbul projesi imar planı onaylandı.

Mehmet Cahit Turhan (Fotoğraf: DHA)

Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kanal İstanbul projesi imar planının onaylandığını açıkladı. Turhan, “Askı sürecinin bitmesinin ardından ihale sürecini başlatacağız” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 2019 yılı değerlendirmesi ve 2020 yılı hedeflerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Turhan, Büyük İstanbul Tüneli Projesi ihalesini bu yıl yapmayı planladıklarını da açıkladı.

Kanal İstanbul projesinin imar planının onaylandığını belirten Turhan, “Askı sürecinin bitmesinin ardından ihale sürecini başlatacağız” diye konuştu.

Turhan, “Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattını tamamlayarak yüksek hızlı treni Sivas'a ulaştıracağız. Bu yılın ilk çeyreğinde de test sürüşlerine başlayacağız” ifadelerini kullandı.

AVRASYA TÜNELİNE ZAM

Avrasya Tüneli'ne yapılan zamma da değinen Turhan, şunları söyledi: “Avrasya Tüneli yap-işlet-devret projesidir. Bu projedeki ücretler yılda iki defa güncelleniyor. En son güncelleme 2018'de yapılmıştı. Yapılan hesaplarda 23-30 lira olan geçiş ücreti 36-40 liraya yükseltildi.” (MA)

ÖNCEKİ HABER

Beykoz’da iş cinayeti | Üzerine mermer plakaları devrilen işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Basın meslek örgütleri Basın İlan Kurumu ile görüşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...