26 Ocak 2020 05:47

İstanbul Üniversitesi, Elazığ Sivrice depremi ön inceleme raporu yayımladı

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi, Jeofizik ve Jeoloji Mühendisliği Bölümleri Elazığ depreminin Ön İnceleme Raporunu yayımladı.

Elazığ'da depremde yıkılan binalar

Fotoğraf: Bestami Bodruk / AA

Paylaş

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi, Jeofizik ve Jeoloji Mühendisliği Bölümleri tarafından hazırlanan Elazığ-Sivrice'de meydana gelen depremin Ön İnceleme Raporu yayımlandı.

Raporda depremin Doğu Anadolu fay hattı üzerinde yıkıcı olması beklenen segmentte meydana geldiği belirtildi. 

Yapılan açıklamada, Mühendislik Fakültesi hazırlanan ön inceleme raporunda, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde meydana gelen depremin, özellikle Sivrice, Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde çok şiddetli hissedildiği belirtildi. 

Depremin odak derinliğinin 20 kilometre olarak ölçüldüğü kaydedilen raporda, bu derinliğin, Sivrice depreminin sığ odaklı bir deprem olduğunu gösterdiği aktarıldı.

Raporda, depremin, Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde meydana geldiği belirtilerek, "Depremin Sivrice merkezine uzaklığı yaklaşık 23 kilometredir. Depremin oluş zamanından itibaren 1,9'dan büyük 257 artçı deprem meydana gelmiştir. Kırılan fay doğrultu atımlı sol yönlü bir fay olarak göze çarpmaktadır. Artçı deprem dağılımları da fay düzlemi çözümü ile uyumludur" bilgisine yer verildi. (İstanbul/AA)

ÖNCEKİ HABER

Manisa'da 3.9 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan eleştirenleri hedef aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...