24 Ocak 2020 11:46

HDP konferansına Demirtaş ve Zeydan’dan mesaj: Adaylığımızı tartışmayın

Selahattin Demirtaş ve Abdullah Zeydan'dan öneri: Bizlerin parti yönetiminde resmi görevler üstlenmesi bu aşamada mümkün olmayacağından bu tür öneri ve tartışmalara da girmemekte yarar görüyoruz.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP’nin genel kurul öncesi son tartışmalarını yapacağı ve karar önerilerinin çıkacağı Konferans yapıldı. Konferansa mesaj gönderen Selahattin Demirtaş ve Abdullah Zeydan, “Bizlerin parti yönetiminde resmi görevler üstlenmesi bu aşamada mümkün olmayacağından bu tür öneri ve tartışmalara da girmemekte yarar görüyoruz” dedi. 
 
İki gün sürecek olan HDP 3’üncü Büyük Konferansı, “Daha güçlü HDP daha güçlü mücadele” şiarıyla Ankara’da başladı. HDP, konferans ve kongre sürecinde, Üçüncü Yol siyaseti ve Demokratik Cumhuriyet fikriyatının kadrolarını oluşturmayı amaçlıyor. HDP, büyük konferansından çıkacak sonuçları 23 Şubat tarihinde yapacağı 4’üncü Büyük Olağan Kongresi'ne taşıyacak.

BULDAN: DEMOKRATİK İTTİFAKI BÜYÜTMELİYİZ

Konferansın açılış konuşmasını HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan yaptı. Buldan, ayrıştırılmak, aralarına nefret tohumları ekilmek istenen halklar arasındaki köprü olacaklarını belirterek, “Yoksulun, ezilenin, garibanın dili olacağız, nefesi olacağız, onların yüreğindeki isyan olacağız. Yeni yaşam olacağız" dedi. 

Buldan konuşmasında, “Tekçi otoriter sistem kendisini kalıcı hale getirmeye çalışırken, demokrasiden, özgürlükten, adaletten, barıştan ve emekten yana olan herkesin, tüm toplumsal muhalefet kesimlerinin, kadınların, gençlerin daha fazla güçlenmesi, örgütlenmesi, ortak mücadeleyi ve demokratik ittifakı büyütmesi gereken bir süreçten geçiyoruz” ifadelerini kullandı. 

TEMELLİ: BU İKTİDARI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Konferansta konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de “Müzakereci anlayışımızla katılımcı demokrasi anlayışımızla yan yana gelerek büyüterek faşizme karşı mücadele etmek ve bu iktidarı değiştirmek istiyoruz. Yeni bir iktidar var etmek istiyoruz söz yetki kararın halkta olduğu bir iktidar var etmek istiyoruz. Bunu yaratmanın yolu önce örgütlenmekten geçiyor. Tabi ki önce bu mücadeleyi tüm hücrelerimizde hissetmekten geçiyor. Erken seçim çağrısı yaptık. Erken seçim çağrısı yapıp kenara çekilmemeliyiz. Her şeyden önce bütün toplumu beli bir mutabakat zemininde buluşturmalıyız. Yerel demokrasi odaklı bir parlamenter sistemin nasıl hayata geçeceği konusunda tartışmalıyız. Eşit yurttaşlık temelinde bir demokratik anayasayı nasıl var edebiliriz, tartışmalıyız” dedi. 

DEMİRTAŞ VE ZEYDAN’IN MESAJI: ADAYLIĞIMIZI TARTIŞMAYIN

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Milletvekili Abdullah Zeydan, konferansa içerisinde 4 önerinin olduğu bir mesaj gönderdi.
 
HDP PM Üyesi Doğan Erbaş tarafından okunan Demirtaş ve Zeydan mesajında şu ifadeleri kullandı: “Partimizin dışında ve art niyetli bir şekilde üretilip dolaşıma sokulan dedikodu ve spekülasyonlardan katiyen uzak durulmalı ve etkisiz kılınmalıdır. Unutmayın ki cezaevindeki tüm arkadaşlar HDP’nin birer neferidir ve ancak HDP’nin başarısı çalışmaktadır. HDP yönetimi de bizlerle yoldaşlık temelinde ve uyum içerisinde ilişkilerini sürdürmektedir. Buna aykırı her spekülasyon bize sadece zarar verir, bu oyun ve tuzaklara karşı dikkatli olunmalıdır. Bizlerin parti yönetiminde resmi görevler üstlenmesi bu aşamada mümkün olmayacağından bu tür öneri ve tartışmalara da girmemekte yarar görüyoruz. Biz her koşulda partimizin kalbindeyiz, partimiz de bizim kalbimizdedir. Bu da bizin için yeterlidir. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Basın kartlarının iptaline tepki: Bu hukuksuzluğa son verin

SONRAKİ HABER

Ali İhsan Merdanoğlu, AKP’den istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...