23 Ocak 2020 12:05

ABD’ye girmeye çalışan yüzlerce mülteci sınırda sıkışıp kaldı

ABD’ye girmeye çalışan yüzlerce mülteci, Meksika-Guatemala sınırında sıkışıp kaldı. Polis, mültecilerin ülkeye geçişine izin vermiyor.

Fotoğraf: AA

Paylaş

ABD’ye ulaşmaya çalışan yüzlerce Orta Amerikalı mülteci, Meksika-Guatemala sınırında sıkışıp kaldı. Meksika'da polis, El Salvador, Honduras, Nikaragua ve Guatemala gibi ülkelerden ABD’ye gitmek için sınırı geçmeye çalışan 2 bin mültecinin geçişine izin vermedi.

AA’nın aktardığına göre, Ulusal Göç Enstitüsü tarafından Tabasco ve Chiapas eyaletlerine doğru gelen yaklaşık 2 bin mülteciye polis engel oldu. İçişleri Bakanlığı, Tabasco’da 1300 ve Chiapas’ta da 800 mültecinin durdurulduğunu açıklarken, mültecilerin Aile Entegre Gelişim Sistemi (DIF) kapsamında bakımlarının yapılacağını ifade etti. Ayrıca, yetkililer, Orta Amerika ülkelerinden her 30 dakikada bir 30 ila 35 mültecinin geldiğini aktardı.

Orta Amerika’daki sefalet ve çete şiddetinden kaçan diğerleri gibi aynı sorunları dile getiren Enamorado, Washington Post’a, sınırı geçmekle ilgili “Bu hepimizin rüyası, çünkü ülkemiz artık yaşanabilir değil” diye konuştu. Meksika-Guatemala sınırında sıkışıp kalan mültecilere ilişkin attığı Twitter gönderisinde ABD Başkanı Trump, “Üzgünüm, gelirseniz anında geri gönderileceksiniz!” yorumunda bulundu.

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrar, yaptığı açıklamada, mültecileri sığınma başvurusunda bulunabilecekleri, Meksika’da geçici çalışma izni alabilecekleri veya ülkelerine geri dönebilecekleri şeklinde 3 seçenek sunmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bosch işçisi: Evdeki petekleri söktüm doğal gaz sobasına döndüm

SONRAKİ HABER

Ankara'dan metal işçileri: Onlar vazgeçmiyorsa biz de vazgeçmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...