20 Ocak 2020 06:09

Kanal İstanbul ABD’li şirketin iştahını kabarttı: Politik boyutu ile ilgilenmiyoruz

Türkiye’de ofis açan ABD’li fon şirketi Money Maker Management, Kanal İstanbul finansmanına talip oldu. Şirket, projenin politik ve çevresel boyutu ile ilgilenmediğini ifade etti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

ABD’li fon şirketi Money Maker Management, Türkiye’de ofis açtı. Ülkedeki tüm mega projeler ve altyapı projeler ile ilgilendiklerini belirten şirket yetkilileri, Kanal İstanbul’a da talip olduklarını ve tüm finansmanı sağlayabilecek güçte olduklarını vurguladı.

Dünya’dan Aysel Yücel’in haberine göre, Türkiye’ye geldiklerinde buradaki mega projelerden etkilendiklerini ve ofis açma kararı aldıklarını açıklayan Başkan Yardımcısı Bassam Rashkidi, Kanal İstanbul projesi ile de yakından ilgilendiklerini söyledi.

Rashkidi, “Türkiye’de devlet destekli her türlü projeye talibiz.100 milyon doların altındaki projelerle zaten ilgilenmiyoruz. Daha çok mega projeler ilgimizi çekiyor. Devlet destekli altyapı, inşaat, baraj, köprü ve otoyol projelerinin yanı sıra Kanal İstanbul da ilgi alanımızda. Sadece Kanal kısmı değil, proje ile bağlantılı köprü ve tünel gibi tüm alt yapı projelerini de fonlayabiliriz” dedi.

Rashkidi, Kanal İstanbul’un Türkiye ekonomisine büyük ivme katacak, Türkiye’yi önemli bir noktaya taşıyacak stratejik bir proje olduğunu söyledi, ÇED raporu onaylanan Kanal İstanbul’un politik ve çevresel boyutları ile ilgilenmediklerini ifade etti.

"ŞİRKET ABD MENŞEİLİ BİLE DEĞİL"

Birgün'de yer alan habere göre ise işin iç yüzü anlatılandan farklı. Haberde şirket ABD’nin en büyük 7’nci fon şirketi olarak tanıtılsa da şirket ABD’li bile değil. Bir şirket var ancak bu şirket Lübnan merkezli. Şirketin internet sitesinde orijinal fotoğraflar yerine depo fotoğrafları kullanılmış, CEO ve yönetim kurulu başkanının e-mail adreslerinin kurumsal bir hesabı dahi bulunmuyor. ABD’nin en büyük 7’nci fon şirketi denen şirketin yöneticilerinin e-mail adresleri gmail ya da hotmail uzantılı. Şirketin sitesinde daha önce hangi projeyi fonladığı dahi açıklanmış değil. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İBB'den ‘Halk Ekmek’ iddiasına yanıt: Yeni dönemde ihale açmadı

SONRAKİ HABER

Birlikte yaşadığı kişi tarafından vurulduğu iddia edilen kadın yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...