13 Ocak 2020 09:28

Ankara Üniversitesinde öğrencilere silah ve palayla saldıranlara ödül gibi ceza

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde iki öğrenciye satır ve palalarla saldırarak yaralayan saldırganlara, yargılandıkları davalarda bir teşekkür edilmediği kaldı.

cumhuriyet.com'da yayınlanan 'Öğrencilere pala ve silahlı saldırı anı kamerada' başlıklı videodan alınmıştır

Paylaş

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde iki öğrenciye satır ve palalarla saldıran 4 saldırganın 3’üne, yargılandıkları davalarda ödül gibi cezalar verildi.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde 19 Mayıs 2016 tarihinde yaşanan saldırıda, Gazi Üniversitesi öğrencisi Mehmet Ali Gelebek ile o dönem Ankara Üniversitesi öğrencisi olan İsa Kök ve Emrehan Bayramusta’nın aralarında olduğu 4 kişi, silah, satır ve pala ile kampüse girdi. Hukuk Fakültesinin kantininde oturan öğrenciler Hakan Cin ve Ali Can Süt’e saldıran saldırganlar, öğrencileri yaraladıktan sonra arkalarına bakmadan kaçtı. Yaralanan Hakan Cin’in başına 20 dikiş, Ali Can Süt’ün sırt ve başına ise 15 dikiş atıldı.

Cumuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberinde, saldırıya uğrayan öğrencilerin avukatları Nilay Nayman ve Hülya Yıldırım'ın saldırganlar hakkında “öldürmeye teşebbüs”, “eğitim ve öğrenimin engellenmesi”, “nefret ve ayrımcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçlarından dava açılmasını istedi. Ancak Ankara Savcılığı, olayı “iki taraf arasında okul içerisinde kavga” şeklinde değerlendirdi. Savcılık, şüpheliler hakkında hazırlanan iki ayrı iddianamede sadece “yaralama” suçundan dava açtı.

Saldırganların Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davasının ilk duruşmasında, saldırıya uğrayan öğrencilerin avukatları Nayman ve Yıldırım, saldırının öldürmeye teşebbüs olduğunu belirterek dosyanın ağır cezaya gönderilmesini, şüphelilerin tutuklanmasını ve iki şüpheliyi bulmak için zanlıların HTS kayıtlarının incelenmesini talep etti. Mahkeme, avukatların tüm taleplerini reddetti. 7 Ocak’ta görülen duruşmada kararını açıklayan mahkeme, sanık Kök’e “haksız tahrik” ve “iyi hal” indirimi de uygulayarak iki kez 1 yıl 5 ay 24 gün hapis cezası verdi. Sanık Mehmet Ali Gelebek ve Emrehan Bayramusta’ya da her iki müştekiye yönelik yaralama eyleminden ikişer kez 1 yıl 11 ay 22 gün hapis cezası verildi. Üç sanığa verilen cezalar ertelendi.

MÜLKİYE ÖĞRENCİLERİ KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Mülkiye öğrencileri, saldırganlara ödül gibi cezalar verilmesine tepki gösterdi.

mulkiyehaber.net sitesinde "Üniversitelere yeni asistan adayları belli oldu!" başlığıyla yayınlanan haberde, Mülkiye öğrencileri saldırganların neredeyse cezasız bırakılmasına tepki gösterdi. Siyasal Bilgiler Fakültesine silah doğrulttuğu fotoğrafını paylaşan M.A.V'nn asistan olarak fakülteye alınmasına da gönderme yapan Mülkiye öğrencileri, bu saldırganların da ileride asistan olabileceği yorumunu yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri’de işçiler Evrensel'in 25. yılı için bir araya geldi

SONRAKİ HABER

Filipinler'deki Taal Yanardağı'nda ikinci patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...