06 Ocak 2020 07:24

Kasım Süleymani için Tahran’da düzenlenen cenaze töreninde "intikam" sloganları

ABD’nin Bağdat’ta öldürdüğü Kasım Süleymani için Tahran’da düzenlenen cenaze törenine katılanlar “intikam” sloganları atarken, İran’ın dini lideri Hamaney gözyaşları döktü.

Fotoğraf: AA

Paylaş

ABD’nin saldırısıyla Bağdat’ta öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani için İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen cenaze töreni ikinci gün devam etti. Tahran Üniversitesinde düzenlenen cenaze törenine, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin yanı sıra çok sayıda siyasetçi ve Devrim Muhafızlarının neredeyse tamamı katıldı. “İntikam” sloganlarının atıldığı törende, Süleymani için “Yaşayan şehit” ifadesini kullanan ve Süleymani’nin “manevi babası” olarak görülen Hamaney, gözyaşlarına boğuldu.

‘ABD’YE KARA GÜNLER GETİRECEK’

Törende İranlılara hitap eden Süleymani'nin kızı Zeynep Süleymani, babasının ölümünün "ABD ve İsrail’e kara günler getireceğini” söyledi. Babasını ve Haşdi Şabi’nin Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis’i öldürerek İran ile Irak’ın arasını bozmayı amaçlayan ABD Başkanı Donald Trump’ın bu “şeytanca planının suya düştüğünü savunan” Zeynep Süleymani, “Çılgın Trump, cahilliğin bir sembolü ve Siyonistlerin elinde bir oyuncak. Babamın şehitliğiyle her şeyin bittiğini düşünme” ifadelerini kullandı.

Tahran’ın ardından Kum kentine götürülecek Süleymani'nin, yarın doğduğu kent olan Kirman’da toprağa verilmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Altın fiyatları fırladı, dolar/TL 6'yı zorluyor

SONRAKİ HABER

HDP'li Kars Belediyesi, hediye ve yeme-içmeden 1 milyon 358 bin TL tasarruf etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...