03 Ocak 2020 11:30

Takvim 357 gün emekliye ‘zam’ haberi yaptı

Takvim, 2019’da tam 357 gün manşetten emeklilere zam müjdesi verdi.

Takvim manşetleri

Paylaş

Köşe yazarı zabıtası ‘Muhtesip.com’ kültüründen esinlenen bir ‘köşe yazarı yanlışlama’ girişimi” olarak kendisini tanıtan malumatfurus.org Takvim gazetesinin 2019 yılında attığı “Emeklilere zam müjdesi” haberlerini derledi. Takvim 2019’da 365 günün sadece 8’ini es geçerek geriye kalan 357 günün tamamında manşetten emeklilere zam müjdesi vermeyi sürdürdü.

2018’de yayınlanan derlemede ise Takvim 365 günün sadece 9’unu es geçerek geriye kalan 356 günün tamamında manşetten “emeklilere zam müjdesi” verdiği sonucuna ulaşmıştı.

malumatfurus.org haberinde şöyle yazdı: “Takvim gazetesi kendisinden beklendiği şekilde 2019 yılında da bu utanç verici davranışı sürdürdü ve emekliler için farklı bir rakam ve yüzde ile zam müjdesi vermeye devam etti. Yine üşenmeyerek 2019 yılında Takvim gazetesinin sürmanşetten verdiği emekliye zam haberlerine dair başlıklarını derledik. Takvim gazetesi, 365 günün sadece 8’ini es geçerek geriye kalan 357 günün tamamında manşetten emeklilere zam müjdesi vermiş. Takvim’in yaptığı emekliye zam haberlerindeki zam rakamları ve yüzdelerinin her gün değişiyor olması ise başlı başına bir skandal. Öne sürdükleri zam yüzdeleri ve tutarlarının gerçekleşmemesi ise apayrı bir skandal” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İMO: Zırhlı araçlar teknik açıdan kusurlu, şehir içinde kullanılmamalı

SONRAKİ HABER

Öğrenci topluluklarından provokatif yazılamaya tepki: Bu tehdit bütün ODTÜ'ye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...