30 Aralık 2019 07:33
Son Güncellenme Tarihi: 30 Aralık 2019 16:26

Batıda fırtına etkili oluyor: Dev dalgalar oluştu, ulaşım aksadı

"Turuncu" kategoride uyarı yapılan İstanbul'da rüzgar yerini fırtınaya bıraktı. Karaburun'da dev dalgalar oluştu, Güney Marmara'da deniz ulaşımı aksadı. Biga'da 5 katlı bir binanın çatısı uçtu…

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı (Afet Koordinasyon Merkezi) AKOM’un verilerine göre, İstanbul’da esen rüzgar, öğleden sonra fırtınaya dönüştü. Güney Marmara ve Kuzey Ege Denizi'nde etkili olan poyraz nedeniyle deniz ulaşımı sağlanamazken, Biga'da fırtına nedeniyle 5 katlı bir binanın çatısı uçtu.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, özellikle gece saatlerinde 5°C’ler civarına gerilemesi beklenen sıcaklıkların fırtına nedeni ile ölçülenden 4°C daha soğuk hissedileceği evsiz ve sokakta kalan vatandaşlar için donma tehlikesi oluşturabileceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün "turuncu" kategoride uyarı yayınladığı İstanbul'da fırtınanın yarın sabah saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

BEYLİKDÜZÜ'NDE BİR OKULUN ÇATISI UÇTU

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar, yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

Beylikdüzü'nde Büyükşehir Mahallesi'ndeki Büyükşehir İlkokulu'nun çatısı, fırtınanın etkisiyle okulun bahçesine uçtu. Durumun haber verilmesi üzerine Beylikdüzü Belediyesi itfaiye ekipleri olay yerine gelerek, çatıdan düşen parçaları topladı. Polis çevrede güvenlik önlemi aldı. Okulda öğrenci bulunmaması sayesinde can kaybı veya yaralanma yaşanmadı.

Taksim'de de hava sıcaklığı 7 derece olarak ölçülürken, hızı saatte 38 kilometreye ulaşan rüzgarın azizliğine uğrayan yurttaşlar, yürümekte zorluk yaşadı.

KARABURUN'DA FIRTINA: DEV DALGALAR OLUŞTU

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıda Marmara ve Kuzey Ege'de şiddeti saatte 100 kilometreyi bulacak olan fırtınanın etkili olacağını duyurulmuştu. Karaburun'da da etkili olan fırtına nedeniyle dev dalgalar oluştu.

ŞİLE'DE FIRTINANIN ETKİSİ SÜRÜYOR

Şile'de fırtına sabah saatlerinden itibaren etkili oldu. Fırtına nedeniyle dev dalgalar oluştu, balıkçılar avlanmaya çıkamadı. Fırtınanın etkisi sürüyor.

GÜNEY MARMARA'DAKİ ADALARA DENİZ ULAŞIMI SAĞLANAMIYOR

Poyraz, Güney Marmara ve Kuzey Ege Denizi'nde etkili oluyor. Saatteki hızı 90 kilometreye varan poyraz nedeniyle Gestaş firmasınca tüm ada seferlerinin iptal edildiği açıklandı. Buna göre, Kuzey Ege'de Gökçeada- Kabatepe ve Bozcaada- Geyikli hatlarında, Güney Marmara'da ise Erdek'ten Avşa, Marmara, Balıklı ve Ekinlik adalarına feribot seferleri yapılamıyor.

Çanakkale'de poyraz ile birlikte soğuk hava da etkili oluyor. Kent merkezine yağmur, bazı ilçelerin yüksek kesimlerine ise kar yağıyor. Çanakkale merkezde kordon boyunda rıhtıma vuran dalgaların insan boyunu aştığı görülüyor.

BİGA'DA FIRTINA NEDENİYLE 5 KATLI BİNANIN ÇATISI UÇTU

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, fırtına nedeniyle Biga ilçesi Kurtuluş Caddesi üzerinde 5 katlı apartmanın çatısı uçtu. Çatının cadde üzerine düşme anında bina çevresinde kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Çatının parçalarının uçtuğu cadde üzerinde bazı işyerleri zarar gördü. İşyeri sahipleri durumu Biga Belediyesi Zabıta ekiplerine bildirdi. Gelen ekipler, parçaları toplayıp, götürdü.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Kadınlar haklarını ve hayatlarını korumak için mücadele ediyor"

SONRAKİ HABER

Evrensel'in 2019'u: Öznesi “işçi”, refleksi mücadele oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...