27 Aralık 2019 10:50

HDP İzmir İl Örgütü 29 Aralık’ta kongreye gidecek

HDP İzmir İl Örgütü’nün 29 Aralık’ta yapılacak Olağan Kongresi’ne ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Fotoğraf: MA

Reklam

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, 29 Aralık tarihinde Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi’nde yapılacak 3’üncü Olağan Kongrelerine ilişkin parti binasında basın toplantısı yaptı. Toplantıya il eş başkanlarının yanı sıra İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ve Murat Çepni katıldı. 

Basın  metnini okuyan   HDP İzmir  İl Eş Başkanı Besriye Tekgür, ekonomik krizin giderek derinleştiği, ülkenin dört bir yanında doğanın rant ve kar hırsıyla talan edildiğini söyleyerek, "Böyle  bir dönemde İzmir İl örgütü olarak Pazar gönü 3. Olağan genel kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Partimizi demokratik siyasetin dışına itme çabalarına rağmen HDP hala dimdik ayakta ve mücadelesini büyüterek ve kararlılıkla devam etmektedir" dedi. 

Kongre ile iktidarın saldırılarına İzmir’den güçlü bir yanıt vereceklerini dile getiren Tekgür, "Yoksulluğa mahkum eden, güvencesizleştiren politikalar ve ekonomik krize dur demek için, işgal ve savaşa karşı barışı savunmak için, üniversitelerin özgürleşmesi için, kadın ve trans cinayetlerine dur demek için, halkın haber alma hakkını savunan özgür basın için, ekolojik talana ve doğa katliamına dur demek için, kayyum darbesine karşı halk iradesi için, yeni bir yaşam ve gelecek için, Eş Başkanımız Pervin Buldan ve vekillerimizin de katılacağı kongremize bütün halklarımızın katılımını bekliyoruz” diye konuştu. 

HDP KONGRESİNE ÇAĞRI

Basın açıklamasından sonra söz alan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, 2019 yılının halklara, emekçilere, doğaya karşı vahşice saldırıların yaşandığını, aynı zamanda da çok güçlü direnişlerinde olduğu belirterek, “AKP-MHP koalisyonun tüm halklara, doğaya ve ülkeye karşı açılmış bir savaşın adıdır. HDP ve demokrasi güçleri ise bunun karşısında yeni yaşamın adresidir. Gelin bu karanlığı hep birlikte aydınlığa çıkaralım. Pazar günü gerçekleştireceğimiz kongremize tüm İzmir halkını davet ediyoruz” dedi.   

Daha sonra konuşan HDP İzmir Milletvekili Sepil Kemalbay ise, çok ağır saldırıların olduğu, aynı zamanda güçlü mücadelenin de yürütüldüğü bir yıl olduğunu söyleyerek, “Mücadelemizi  kazanımla sonuçlandırmaya kararlıyız. Bu minvalde tüm halkımızı pazar günü yapacağımız kongreye büyük bir cesaretle, umutla HDP’ye daha büyük bir umut olmaya davet ediyoruz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam