27 Aralık 2019 07:00

Zeliha Erdemir'in maruz bırakıldığı şiddeti önler diye takılan kelepçe bozuk çıktı

Zeliha Erdemir'i şiddete maruz bırakan ve tehdit eden Murat Cem K.'ye takılan elektronik kelepçe bozuk çıktı.

Zeliha Erdemir'i tehdit eden Murat Cem K. | Fotoğraf: DHA

Reklam

Aydın’ın Didim ilçesinde, 3 yıl önce boşandığı Zeliha Erdemir'i şiddete maruz bırakan ve tehdit eden Murat Cem K.'ye, Erdemir'den uzak duracağı düşünülerek takılan elektronik kelepçe bozuk çıktı. Yeni kelepçe bir hafta sonra gelecek.

Didim 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, 23 Aralık’ta, Murat Cem K.'nin, 3 ay boyunca Erdemir’in evine, çocuğunun okuluna bin metreden fazla yaklaşmamasına ve elektronik kelepçe takılarak denetlenmesine karar verdi. Mahkeme, üç ayın sonunda tedbir kararını gözden geçirecek. K.'ye, kelepçeyi takmaması halinde 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsi uygulanacak. Tedbir kararının ihlaline göre zorlama hapsinin süresinin 30 güne çıkarılabileceği de kararda yer aldı.

Cumhuriyet'ten Hilal Köse'nin haberine göre, K.'ye takılan kelepçe bozuk çıktı. Erdemir’in Avukatı Zekiye Baran, "Aydın Emniyet Müdürü ile önceki gün görüştük. Kelepçe bozuk çıkmış, yenisi istendi. Emniyet konuyla yakından ilgileniyor. Bu karar Aydın’da ve İzmir’de bir ilk oldu. Umarız müvekkilimizin yaşam tehdidi sona erecek" diye konuştu. Erdemir ise "Çok destek mesajı aldım. Herkese teşekkür ederim. Karar gerçekten çok rahatlattı beni. Umarım mağdur diğer kadınlar açısından da caydırıcı olur" dedi. (HABER MERKEZİ)

Reklam