26 Aralık 2019 08:11

Bornova Özkanlar pazarı cumartesi açılıyor

Bornova Belediyesinin Çevre Yolu Bornova Viyadüğü altında projelendirdiği Özkanlar Bornova Yeni Pazarı, 28 Aralık Cumartesi günü saat 11.00’de hizmete açılacak.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Bayraklı ilçesinde bulunan ve İzmir’in en eski pazarlarından olan Özkanlar Pazar Yeri'nin farklı bir adreste kurulması için başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Bornova Belediyesi ile Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Bornova Belediye Şirketi İZBAŞ, Karayolları Vakfı'na yıllık 312 bin lira ödeyerek, 4 yıllığına Ankara Caddesi Bornova Viyadüğü altını pazar yeri için kiraladı. Yapılan hazırlıkların ardından pazar yeri 28 Aralık Cumartesi günü saat 11.00’de hizmete açılacak.

SALI GÜNLERİ KADIN PAZARI

12 bin 219 metrekare alanda hizmet verecek Özkanlar Bornova Yeni Pazarı’nda haftanın 4 günü farklı pazarlar kurulacak. Cumartesi günleri kurulacak sebze ve meyve pazarında, şarküteri, bakliyat, deniz ürünleri ve tekstil için ayrı bölümler olacak. Yapılacak planlamanın ardından kısa süre içerisinde Pazar günleri ikinci el otomobil pazarı açılacak. Salı günleri kadın üreticilere, Perşembe günleri tekstilcilere ayrılacak alan, ayın bir günü ise antika pazarı olarak hizmet verecek. 

NE OLMUŞTU?

Daha önce Bayraklı Belediyesi sınırları içerisindeki Mansuroğlu Mahallesi’nde kurulan Özkanlar Pazarı, mahalle sakinlerinin açtığı dava sonucu Danıştay kararıyla kapatılmıştı. Pazar esnafı yeni yer gösterilmeden kapatıldığı için tepki göstermiş ve mağduriyetlerinin giderilmesi için yol kapatma da dahil çeşitli eylemler yapmıştı. Bayraklı Belediyesi, aynı mahallede bulunan Nene Hatun Kız Öğrenci Yurdu önündeki otopark ve boş arazi  5 katlı modern bir pazaryeri için projelendirdi. Sorunun çözümü için ise Bornova Belediyesi, kendi sınırları içerisindeki uygun yerlerin tahsisi için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne başvurular yaptı. Tahsis gerçekleşmeyince viyadük altı Karayolları’ndan kiralandı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam