25 Aralık 2019 13:54

TEMSA konkordato ilan etti

Daha önce haciz nedeniyle 2 Ocak 2020 tarihine kadar üretimi durdurduğunu açıklayan TEMSA, şimdi de geçici konkordato ilan etti.

Fotoğraf: Evrensel & Logo: Temsa | Kolaj: Evrensel

Paylaş

Haciz nedeniyle üretimi durdurduğunu açıklayan TEMSA, geçici konkordato ilan etti.

Kredi borçlusu olunan bankaların fabrikaya haciz işlemleri başlatması sonucu üretimi durduran TEMSA, yaptığı açıklama ile geçici konkordato aldığını duyurdu.

TEMSA'dan yapılan açıklamada, şirketin hacizler neticesinde üretimi durdurmak mecburiyetinde kaldığı, siparişleri ve taahhütleri yerine getirememe noktasına geldiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: TEMSA olarak uluslararası itibarımızın yanında başta çalışanlarımız, servislerimiz, bayilerimiz ve yan sanayimiz olmak üzere tüm ekosistemimize karşı önemli sorumluluklarımız bulunmaktadır. Bu sorumluluğun getirdiği bilinçle şirketimiz konkordatoya müracaat etmiş ve geçici konkordato almıştır.

TEMSA açıklamasında, bu vesile ile hızla üretime başlanacağı, satış ve ihracata devam edilerek firmanın borçlarını ödeyeceği iddia edildi. Şirket ayrıca borçların yapılandırılması için bankalardan karşılıklı mutabakat ve yapılandırma talep etti.

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de ortaokulda cinsel istismar iddiası

SONRAKİ HABER

Dersim Belediyesinde eşine şiddet uygulayan sosyal haklardan yararlanamayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...