20 Aralık 2019 10:31
Son Güncellenme Tarihi: 21 Aralık 2019 12:02

TTB, KESK, DİSK ve TMMOB'dan "güvenlik soruşturması" tepkisi

AYM’nin iptal kararına rağmen komisyonda kabul edilen memuriyete girişte getirilen güvenlik soruşturması şartına sendika ve meslek örgütlerinden tepki geldi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

OHAL döneminde KHK ile getirilen ve binlerce mağdur yaratan güvenlik soruşturmasını AYM'nin iptal etmesinin ardından, kararı uygulamak yerine yasa teklifi ile genişleterek getiren AKP'ye, sendika ve meslek örgütlerinden tepki geldi. Örgütler bu teklife oy verecek vekilleri de “ülkeye yaptığınız en büyük kötülük olur” diye uyardı.

TTB, KESK, DİSK ve TMMOB tarafından TTB binasında ortak basın toplantısı gerçekleştirildi. Burada konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, güvenlik soruşturması ile “İktidar Partisi üyeleri ve yandaşları dışında hiç kimsenin kamuda herhangi bir işe giremeyeceği, vatandaşlık haklarının yok edileceği bir ülke” yaratılacağına işaret etti. 

“Düşünün” diye seslenen ve bu uygulama ile olabilecekleri sıralayan Adıyaman, anne babaların binbir emek ve fedakarlıkla okutacakları evlatlarının sınavda başarılı olsalar bile “güvenlik soruşturması” nedeniyle işsiz kalacağını söyledi. 

"DEMOKLESİN KILICI" GİBİ

“Demoklesin Kılıcı” gibi tepelerinde dolaşan bu tehdide dikkat çeken Adıyaman, “Tüm emeklerin, özverilerin, başarıların bir anda yok sayabileceği, kamuda çalışabilme hakkından mahrum edilebilecekleri” uyarısı yaptı. 

VEKİLLERE "OY VERMEYİN" UYARISI 

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak TBMM’de AKP iktidarınca yasalaştırılmaya çalışılan telafisi zor, mağduriyetlere yol açacak bu ayrımcı yasa tasarısına TBMM’de olumlu oy vermeyi düşünen milletvekillerini bir kez daha uyardıklarını belirten Adıyaman, “Güvenlik soruşturması adı altında yasal kılıfa büründürmeye çalıştığınız insanları vatandaşlık haklarından mahrum bırakma girişimi, bu ülkeye yaptığınız kötülükler arasında ilk sıralarda yer alacak” dedi.

Sorular üzerine Adıyaman bu uygulamaya karşı bütün illerde milletvekillerine fakslar çekilerek, “oy vermeyin” çağrısı yapılacağını söyledi. 
KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz de Türkiye genelinde oturma eylemleri, basın açıklamaları ile konuyu gündemde tuttuklarını söyledi. Gürbüz, Cumartesi günü Mersin, Pazar günü de Diyarbakır'da yapacakları bölge mitinglerinde de bu konuda kamuoyu oluşturacaklarını ifade etti. 

Basın toplantısına TMMOB 2. Başkanı Selçuk Uluata ile TTB Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz da katıldı. (Ankara/EVRENSEL)


KAYSERİ’DE KESK’TEN GÜVENLİK SORUŞTURMASI TEPKİSİ

KESK Kayseri Şubeler Platformu da güvenlik soruşturmasına karşı basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Orhan Karakaya, AYM’nin iptal kararının uygulanmasını istediklerini vurguladı. Karakaya sözlerini; “Güvenlik soruşturması adı altında yaşanan keyfilik, ayrımcılık ve haksızlığın Anayasa Mahkemesi kararıyla hukuksuzluğun ilanı da AKP iktidarını ikna etmeye ve durdurmaya yetmedi. Daha önce onlarca konuda olduğu gibi bu konuda da evrensel hukuk ilkelerini esas almak yerine ‘ikinci sınıf vatandaş’ yaratma ve kendi yurttaşları arasında en büyük ayrımcılığı kanun yoluyla yasalaştırma girişiminden vazgeçmedi” ifadeleriyle bitirdi.

ÖNCEKİ HABER

Yıldız Çakar: Toplum olarak dünyaya verecek mesajlarımız var

SONRAKİ HABER

İzmir Barosundan kayyum tepkisi: Kayyum değil halk iradesi, atama değil seçim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...