19.12.2019 03:15

Nijerya'da altın madeninde göçük: En az 6 ölü

Nijerya'da altın madeninde meydana gelen göçükte ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altında 50'ye yakın işçinin bulunduğu tahmin ediliyor.

Nijerya'da altın madeninde göçük: En az 6 ölü

Fotoğraf: Pixabay

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Plateau eyaletinde altın madeninde meydana gelen göçükte ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti.

Zawan Bölge Yetkilisi Gwottson Fom, yerel medyaya yaptığı açıklamada, Plateau eyaletine bağlı Zawan bölgesinde yasa dışı faaliyet gösteren altın madeninde göçük meydana geldiğini belirtti.

Enkaz altında 50'ye yakın işçinin bulunduğunu aktaran Fom, arama kurtarma çalışmalarında şimdiye kadar 6 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığını söyledi.

Fom, bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Nijerya'da, yaklaşık 10 bin madencinin yasa dışı olarak faaliyet gösteren ocaklarda çalıştığı belirtiliyor. (Abuja/AA)

{{368786}}

{{390383}}

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
08.02.2026 14:01

Bebek mamalarında ikinci alarm: Aptamil ürünleri de toplatılıyor

Nestlé’nin SMA ürünlerinden sonra Danone’ye ait Aptamil mamaları da toksin şüphesiyle geri çağrılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, ürünlerin kesinlikle tüketilmemesi ve satın alındığı yerlere iade edilmesi çağrısı yaptı.

Bebek mamalarında ikinci alarm: Aptamil ürünleri de toplatılıyor
08.02.2026 12:22

Kocaeli'de Kardeş Türküler Belgeseli gösterildi

Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi'nin etkinliğinde, Kardeş Türküler'in 30 yıllık hikâyesini anlatan belgesel gösterildi. Dayanışma bağışlarıyla çekilen film için lisans beklenirken, yönetmenler belgeselin toplumsal sorumlulukla yapıldığını vurguladı.

Kocaeli'de Kardeş Türküler Belgeseli gösterildi

Fotoğraf: Evrensel

08.02.2026 17:01

Yurttaş ‘Refah için iktidar değişmeli’ diyor

MetroPOLL Araştırmanın ocak ayı anketi, katılımcıların yüzde 67.1’inin ekonomik refah için iktidar değişikliğinin gerekli olduğunu düşündüğünü ortaya koydu. AKP seçmeninin yüzde 39.7'si ve MHP’li seçmenin yüzde 41.3'ü de bu görüşte.

Yurttaş ‘Refah için iktidar değişmeli’ diyor

Fotoğraf: Murat Uysal/Evrensel

08.02.2026 09:33

Netanyahu, Trump’la görüşmek üzere ABD’ye gidiyor: Gündem İran

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, İran ile ABD arasındaki müzakereleri ele almak üzere 11 Şubat’ta Washington’da ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geleceği bildirildi.

Netanyahu, Trump’la görüşmek üzere ABD’ye gidiyor: Gündem İran

Fotoğraf: Beyaz Saray

08.02.2026 00:14

Küçükçekmece’de kadınların yoksulluk tablosu: 'Her geçen saat yoksullaşıyoruz'

İşçi ve emekçi kadınlar hızla artan fiyatlar ve yerinde sayan ücret zamlarının karşısında hayatlarından feragat etmeye zorlandıklarını anlatıyorlar.

Küçükçekmece’de kadınların yoksulluk tablosu: "Her geçen saat yoksullaşıyoruz"

Fotoğraf: Rattakun/Canva

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!