17 Aralık 2019 09:32

Orhan Kemal ve Turgenyev'in kitapları "yasaklı madde" denilerek cezaevine alınmadı

Van T Tipi Kapalı Cezaevi idaresi Orhan Kemal ve Turgenyev'in de aralarında olduğu 5 yazarın kitabını “yasaklı madde" notu ile cezaevine aldırmadı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Van T Tipi Kapalı Cezaevi idaresi, bir tutukluya gönderilen Orhan Kemal ve Ivan Sergeyeviç Turgenyev'in de aralarında olduğu 5 yazarın kitabını “yasaklı madde" notu ile iade etti.

Van T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Bilal Arı adlı adli bir tutuklu, bir süre önce Lilav Kitapevi'nden kitap siparişinde bulundu. Bunun üzerine Kitapevi, siparişi yapılan Orhan Kemal'in "Sokakların çocuğu", Ivan Sergeyeviç Turgenyev'in "Avcının notları", İslamcı Yazar Emine Şenlikoğlu'nun "Ne olur ihanet etme", Kahraman Tazeoğlu'nun "İntikam" ve Tahir Musa Ceylan'ın "Diri Aşk" kitaplarını önceki gün kargo yolu ile cezaevine gönderdi.

Ancak gönderilen kargo, Kitapevi’ne geri döndü. Cezaevi idaresi, kargoda yer alan 5 kitaba "yasaklı madde" notu düşerek iade etti.

Kitapevi, haklarında herhangi bir yasak kararı bulunmamasına rağmen iade edilen kitapları yeniden kargo yoluyla tutukluya postaladı. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

Medyada Nefret Söylemi: Evrensel ve Birgün'de nefret söylemine rastlanmadı

SONRAKİ HABER

AKP Kadın Kolları Genel Başkanından TBMM'deki #LasTesis eylemine dair: Ayıp ettiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...