16 Aralık 2019 19:23

Adana'da sağlıkta şiddet: Bıçak çekip doktoru darbettiler

Yüreğir Devlet Hastanesinde görevli Dr. Mehmet Çopur, çürük raporu vermediği asker ve arkadaşı tarafından darbedildi. Saldırganlar adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Saldırgan K.G. (solda) ile Dr. Mehmet Çopur (sağda) | Fotoğraflar: DHA

Paylaş

Adana'da Yüreğir Devlet Hastanesi psikiyatri servisinde görevli Dr. Mehmet Çopur, uyum bozukluğu nedeniyle sevk edilen asker K.G’nin çürük raporu vermediği için  bıçak çekip kendisini darbettiğini söyledi.

Çürük raporu almak isteyen K.G, olumsuz yanıt alınca yanındaki 18 yaşından küçük arkadaşı M.Ö. ile birlikte bıçak çektiği Çopur’u darbetti. Hasta yakınları ve hastane görevlilerinin araya girmesiyle durdurulan K.G. ile M.Ö. polis tarafından gözaltına alındı.

M.Ö. ve arkadaşı, sevk edildikleri adliyede adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Darp raporu alıp K.G. hakkında suç duyurusunda bulunan Mehmet Çopur, hekimlerin prestijinin halkın gözünde ayaklar altına alındığını, sağlık çalışanlarının artık kıymetinin kalmadığını ifade etti. Bu tip eylemleri gerçekleştirenlerin tutuklanmadığına dikkat çeken Çopur “Dolayısıyla bir sonraki olaylarda ‘Nasıl olsa bir şey olmuyor’ diye darp devam ediyor, ölüme varan olaylar yaşanıyor” dedi. (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Veli Ağbaba'dan İncirlik Üssü açıklaması: Samimiyseniz niye bekliyorsunuz?

SONRAKİ HABER

Ordu'da madenciler, fazla mesaiye son verilmesi ve iş güvenliği talebiyle iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...