16 Aralık 2019 16:05
Son Güncellenme Tarihi: 16 Aralık 2019 17:05

İzmir’de #LasTesis protestosuna katılan 25 kadın serbest bırakıldı

İzmir'de 15 Kasım'da #LasTesis protestosuna katıldığı için gözaltına alınan 25 kadın ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İzmir'de kadınların danslı protestosu. | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir’de dün yapılan #LasTesis protestosuna katılan kadınlara yönelik operasyon başlatıldı. Haklarında gözaltına kararı verilen 25 kadın, emniyetteki ifadelerinden sonra serbest bırakıldı.

15 Kasım'da Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir araya gelen yüzlerce kadınlar kadın cinayetlerine, kadına yönelik şiddete karşı #SuçluSensin diyerek danslı protesto gerçekleştirmişti. 25 Kasım’da Şili’de kadınların ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' dolayısıyla hazırladığı “Las Tesis” dansı dünyanın hemen hemen her yerinde yankı bulmuş, ancak Türkiye’deki protestoların çoğu polis müdahalesi ile karşılaşmıştı.

İzmir’de önceki gün yapılan danslı protesto polis müdahalesi ile karşılaşmadı, ancak katılan kadınlar hakkında dün soruşturma açıldı.

KADINLAR TCK 301 VE 2911'E MUHALEFETLE SUÇLANDI

25 kişilik listede yer alan kadınlar Güvenlik Şubeye götürüldü. TCK 301 (Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama) ve 2911’e (Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu) muhalafetle suçlanan kadınlar bugün serbest bırakıldı..

SOYLU “KANUNA RAĞMEN EN GENİŞ HAKKIMI KULLANACAĞIM” DEMİŞTİ

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında CHP’li kadın vekillerin #LasTesis eylemlerine yapılan polis müdahalesini kınamak için meclis sıralarından sıra kapaklarına vurarak yaptığı #LasTesis eyleminin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu " Eğer bu Meclis, 'Bunları söylemeye devam etsinler' derse ben İçişleri Bakanı'yım, kanuna rağmen, Anayasa'ya rağmen en geniş hakkımı kullanacağım" ifadelerini kullanmıştı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Uluslararası Af Örgütü: İran'daki gösterilerde 12'si çocuk en az 304 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Güvenlik soruşturmasıyla mağdur edilen sağlıkçılar için eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...