16 Aralık 2019 09:34

Diyarbakır Valisi: Surları tahrip edenler gözaltına alındı

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kentin surlarının tahrip edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada şüphelilerin gözaltına alındığını söyledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır Surlarının tahrip edilmesine ilişkin Vali Hasan Basri Güzeloğlu Twitter üzerinden açıklama yaparak şüphelilerin gözaltına alındığını duyurdu.

Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kayyumu Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır surlarının tahrip edilmesine ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Güzeloğlu, “Unesco Dünya Kültür Mirası, Diyarbakır’ın kalbi ve İnsanlık tarihinin tanığı Sur’ları tahrip edenler emniyet birimlerimizce göz altına alınmış ve haklarında adli tahkikat başlatılmıştır. Sur’lara zarar veren ve tahrip edenlere karşı kararlılıkla mücadele edilecektir” ifadelerini kullandı.

BAKIM VE ONARIM İÇİN İHALE

Surların ve burçların bakımı için ihale yapacaklarını da duyuran Güzeloğlu, “Valilik ve Büyükşehir Belediyemizce 13.500 milyon TL yatırım bedeli ile Surların ve Burçların bakım ve onarım ihalesine çıkıyoruz. Surların ışıklandırılmasını da projelendiriyoruz. 2020 ilk çeyreğinde inşallah ihalesine çıkacağız. Surlar, tarihin tanığı ve Diyarbakır’ın varlığıdır” dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Liman-İş: 150 bin metal işçisinin taleplerini sahipleniyor ve destekliyoruz

SONRAKİ HABER

Necip Hablemitoğlu suikasti şüphelisinin yakalandığı açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...