13 Aralık 2019 16:32

Diyarbakır Emek Demokrasi Platformu: Mardin'deki gözaltıları serbest bırakın

Mardin Tabip Odası Başkanı Derya Etem ve sendika üyelerinin de aralarında bulunduğu 11 kişinin gözaltına alınmasına Diyarbakır Emek Demokrasi Platformu'ndan tepki geldi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır Emek Demokrasi Platformu, Mardin Tabip Odası Başkanı Derya Etem ve sendika üyelerinin de aralarında bulunduğu 11 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin Diyarbakır Tabip Odası binasında basın açıklaması düzenledi.

DTO Başkanı Mehmet Şerif Demir, arkadaşlarının çalışmalarından dolayı sindirilmek istendiğine dikkat çekerek, Mardin’de 11 kişinin hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığı söyledi. DİSK Diyarbakır Bölge Temsilcisi Mehmet Şirin Gürbüz ise ev ve işyeri adresleri belli olan ve her gün onlarca hastayı tedavi eden çalışma arkadaşlarının ifadeye çağrılmak yerine evlerine baskın yapılarak gözaltına alınmasının, ülkede her gün katmerleşen antidemokratik uygulamalarının boyutunu gösterdiğini ifade etti. Gürbüz, sağlık hakkı mücadelesi yürüten arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Federal Mogul işçisi: Şov amaçlı eylem yapılmamalı

SONRAKİ HABER

AKP, CHP, MHP ve İyi Parti, ABD Senatosunun Ermeni Soykırımını tanıma kararını kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...