12 Aralık 2019 08:25

Çorum’da Evrensel ile dayanışma etkinliği: Gerçeğin peşini hiç bırakmadık

Evrensel’in 25’inci yılı nedeniyle Çorum’da dayanışma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe okurların yanı sıra sendika, siyasi parti ve kitle örgütlerinden temsilciler katıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çorum’da Evrensel’in 25’inci yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikte sendikalar, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve emekçiler dayanışma için bir araya geldi. Çorum Devlet Tiyatrosu Salonunda düzenlenen etkinlikte Müfit Can Saçıntı’nın Müzisyen Ateş Arya ile birlikte sergilediği “İtiraz ediyorum” adlı oyuna ilgi yoğun oldu.

Etkinlikte gazetemiz adına bir konuşma yapan Hıdır Aygün, Evrensel’in 7 Haziran 1995 yılında bir ihtiyaçtan dolayı kurulduğunu belirterek, Evrensel’in, işçiler, emekçiler ve kurtuluşu işçi sınıfında arayan sosyalist aydınlar tarafından kurulduğunu belirtti.

Aygün 25 yılda birçok badire atlatıldığını belirterek “Baskı, yasaklama, kapatma, ekonomik kuşatma ile karşı karşıla kaldık. Arkadaşımız Metin Göktepe haber peşindeyken işkenceyle katledildi. Ama biz hiçbir zaman gerçeğin peşini bırakmadık. Mahkemesini il il dolaştırdılar. Yoldaşları, meslektaşları, namuslu aydın ve gazeteciler bunun peşini bırakmadı, katilleri cezalandırıldı. Fakat Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Turan Dursun gibi birçok aydın faili meçhul cinayete kurban gitti. Ancak bizler katillerin kim olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.

‘SİZLERİN SAYESİNDE BU BADİREYİ ATLATACAĞIZ’

Evrensel’in onlarca kez uyduruk gerekçelerle para cezası aldığını, şu anda da ekonomik kuşatmayla karşı karşıya bulunduğunu söyleyen Aygün, “Sizlerin sayesinde bu badireleri atlatacağız, nice 25 yıllara ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

Evrensel’in gücünü gerçeklerden ve halktan aldığını kaydeden Aygün, “Sermaye gruplarının kendi gazeteleri var. Bunlar, gazetelerini kar küreme aracı gibi kullanıp önlerini açıyorlar. Yaptıkları yasa dışılıkları buradan götürüyorlar. Evrensel de bir kar küreme aracı gibidir, o da bizim önümüzdeki engelleri açmaktadır. Bize yolumuzu göstermektedir. Emekçiler için bir pusuladır, işçi ve emekçi gözüyle dünyaya bakışımızı sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

Aygün’ün konuşmasının ardından Oyuncu Müfit Can Saçıntı sahne aldı. Kendisinin de Çorumlu olduğunu belirten Saçıntı, tüm Çorumlu işçi ve emekçileri Evrensel gazetesine sahip çıkmaya çağırdı. (Çorum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mert'in ölümüyle yeniden gündeme geldi: Kantin yönetmeliği ertelenmişti

SONRAKİ HABER

Ceren Özdemir’in katili "güvenlik" gerekçesiyle duruşmalara getirilmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...