11 Aralık 2019 16:09

Kültür Sanat-Sen: Devletin sanatçıları sarayın eğlencelikleri haline getiriliyor

Kültür Sanat-Sen, AKP Genel Merkezi’nde verilecek yemeğe devlet sanatçılarının görevlendirilmesini eleştirdi: Devletin sanatçıları sarayın eğlencelikleri haline getiriliyor.

Fotoğraf: Mehmet Ali Özcan/AA

Paylaş

Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası’nın ardından AKP Genel Merkezi’nde verilecek yemeğe Devlet Halk Dansları Topluluğu, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Devlet Halk Müziği Korosu sanatçıları görevlendirildi. Kültür Sanat-Sen, “Halka hizmet vermekle yükümlü olan devletin sanatçıları koro ve toplulukları sarayın eğlencelikleri haline getirilmeye çalışılıyor” diye tepki gösterdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) düzenlediği Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası’nın 6.’sı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla ATO Congresium’da başladı. Toplantının ardından AKP Genel Merkezi’nde düzenlenecek akşam yemeğinde Devlet Halk Dansları Topluluğu, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Devlet Halk Müziği Korosu sanatçılarının görevlendirilmesi ise tepkiye neden oldu. Hukuksuz görevlendirmelerin iptal edilmesini isteyen Kültür Sanat-Sen yaptığı açıklamada, “Halka hizmet vermekle yükümlü olan devletin sanatçıları koro ve toplulukları sarayın eğlencelikleri haline getirilmeye çalışılıyor” dedi. Memura siyaset yapma hakkının tanınmadığına, en ufak eleştiri ya da sosyal medya paylaşımının cezalandırıldığına dikkat çekilen açıklamada, “İktidar, söz konusu AKP olunca kural kaide tanımıyor” dedi.

Kurumların uzun bir süredir devletin sanat kurumları saygınlığından uzak olduğuna dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: “Genel müdürlüğün organize bürosu, sanatçıların ise külliye çalışanı gibi kullanıldığı bir hal almıştır. Yaşadığımız durum kanıksatılmaya çalışılmakta, itiraz edenler ise soruşturma açma ile tehdit edilmekte hatta cezalandırılmaktadırlar. Devletin sanatçıları olarak halkın vergileriyle var olan kurumlarımızdaki görevimiz, halkımıza piyasacı yaklaşımlardan uzak, gerçek geleneksel sanatları hizmet olarak götürmektir.” (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

ABD Senatosu Dışişleri Komisyonu, Türkiye’ye yaptırım tasarısını onayladı

SONRAKİ HABER

Kalın'dan Davutoğlu'na yanıt: Erdoğan'ın mal varlığı bellidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...