02 Aralık 2019 11:02

Eski Hazro Müftüsü İsmail Kaya'ya cinsel saldırıdan hapis cezası

Kur’an kursunda çalışan kadına cinsel saldırıda bulunduğu için görevinden alınan eski Hazro Müftüsü İsmail Kaya, 26 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası verilerek tutuklandı.

Eski Hazro Müftüsü İsmail Kaya | Fotoğraf: @dkvdiyarbakir/Facebook

Paylaş

Kur’an kursu çalışanına cinsel saldırıda bulunduğu için görevden alınan eski Hazro Müftüsü İsmail Kaya, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, şantaj ve cinsel saldırıdan 26 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası aldı.

Jinnews'in haberine göre Diyarbakır’daki Hamidiye Kız Kur’an Kursu Yatılı Hafızlık Külliyesi Sorumlusu H.Y, kendisine cinsel saldırıda bulunan Hazro Müftüsü İsmail Kaya ile ilgili 29 Mayıs’ta suç duyurusunda bulundu.

H.Y. başvurusunda, İsmail Kaya’nın evli olmasına rağmen kendisi ile evlenmek istediğini, ramazan ayının ilk haftasında İsmail Kaya ve kardeşi ile görüştüğünü sonrasında ise sanığın kendisini zorla araca bindirdiğini ve cinsel saldırıda bulunduğunu anlattı. Suç duyurusu üzerine 30 Mayıs’ta gözaltına alınan İsmail Kaya, hakkındaki iddiaları reddetti. H.Y, İsmail Kaya’nın yakınlarının kendisini tehdit etmesi üzerine 31 Mayıs’ta şikayetini geri çekti. Aynı gün İsmail Kaya serbest bırakıldı. İsmail Kaya’nın serbest kalmasına sosyal medyada büyük tepki geldi. HDP, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

"ZİNCİRLEME ŞANTAJ VE İSTİSMAR"

Diyanet İşleri Başkanlığı, kendi yürüttüğü soruşturmada İsmail Kaya’yı ve H.Y.'yi ihraç etti. Diyarbakır Savcılığı H.Y’nin şikayetini geri çekmesine rağmen İsmail Kaya hakkında “zincirleme sureti ile şantaj”, “Zincirleme sureti ile cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “zincirleme sureti ile nitelikli cinsel istismar” suçlarından dava açtı.

İsmail Kaya’nın, WhatsApp’tan H.Y’ye gönderdiği “Yarın otele gel desem gelmek zorunda olduğunu biliyorsun değil mi? Evlenmeye de zorlarım bunu da biliyorsun değil mi? Bunu sakın unutma seni asla bırakmayacağım, Allah şahidim olsun ne müftülük, ne imamlık, ne günah, ne rezillik, ne görev, ne şeref, ne haysiyet umurumda bile olmayacak. Zaten Rabbim’e secde bile edemiyorum artık daha neyi kaybedeyim” şeklindeki mesajları da dosyada yer aldı.

Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi İsmail Kaya’yı ”cinsel saldırı” suçundan 17 yıl 6 ay, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 5 yıl 7 ay, “şantaj” suçundan 2 yıl 13 ay 15 gün hapis cezası ve 187 gün para cezasına çarptırdı. Tutuklanan sanık cezaevine gönderildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Yenişehir Belediye Meclisi üyeleri belediye binasına alınmadı

SONRAKİ HABER

İdlib'de çatışmalar yoğunlaştı: 82 kişi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa