01 Aralık 2019 12:05

Aliağa Çebitaş Demir Çelik'te yaklaşık 200 işçi işten çıkarıldı

İzmir Aliağa'da bulunan Çebitaş Demir Çelik AŞ'nin patronu, "iflas ettik" diyerek tazminatlarını ödemeden yaklaşık 200 işçiyi kapının önüne koydu.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İzmir Aliağa'da kurulu bulunan Çebitaş Demir Çelik AŞ yaklaşık 200 işçisini ikinci defa işten çıkardı.

Çebitaş patronu geçtiğimiz ekim ayının başında bütün işçileri işten çıkarmış, bir hafta sonra ise "İyi bir sipariş aldık, çalışmaya devam edeceğiz" diyerek işçileri geri çağırmıştı. Çebitaş patronu, ilk işten çıkarmada işçilere 6 ay ücretsiz izin dayatması yapmıştı. İşçiler ise patronun bu dayatmasını kabul etmemiş ve haklarını alarak işten çıkmak istemişti.

Çebitaş işçiler, fabrikada 6 aylık ücretsiz izin uygulamasının ve düzensiz çalışmanın genel çalışma biçimi olarak yerleştirilmek istendiğini ifade ediyor.

"DURUM DÜZELİRSE ÖDEYEBİLİRİZ"

Çebitaş'ta işten çıkarılan 200'e yakın işçi kadrolu ve sendikalı. Şu anda göreve devam eden idari kadronun da bir hafta içinde işten çıkarılacağı söylenirken patron "İflas ettik, ihbar tazminatlarını ödeyemiyoruz. Şayet 6 ay ücretsiz izin kabul ederseniz durum düzelirse ödeyebiliriz " diyerek işçilerin çıkışını verdi.

ÖZÇELİK-İŞ: BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN

İşçiler, üyesi oldukları Özçelik-İş sendikasının yöneticileri ile görüştüklerini fakat sendikacıların "Biz fabrikayla ilişiğimizi kestik, başınızın çaresine bakın" diyerek kendilerini yüzüstü bıraktığını söyledi.

İhbar tazminatlarının ödenmediğini ve kıdem tazminatlarının da parça parça ödeneceğini Özçelik-İş'e ileten işçiler, sendikacıların önümüzdeki hafta patronun açıklama yapmasını beklediklerini ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a kayyum tepkisi: ‘Onlar suçludur' diyor. Sen hakim misin?

SONRAKİ HABER

Hak İnisiyatifi: Cezaevindeki çocukların sayısı 780'e ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...