28 Kasım 2019 10:01

Ulaştırma Bakanına mektup: İhmallerden dolayı daha kaç Oğuz Arda ölecek?

HDP Milletvekili Garo Paylan Çorlu Tren Katliamı'nda oğlunu kaybeden Mısra Öz Sel'in Ulaştırma Bakanına gönderdiği mektubu Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında okudu.

Fotoğraf: www.hdp.org.tr'den alınmıştır

Paylaş

Çorlu Tren Katliamı'nda oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden Mısra Öz Sel, Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'a mektup gönderdi. HDP Diyarbakır Milletvekili'nin bütçe görüşmeleri sırasında okuduğu mektup Anne Sel, TCDD'deki ihmalleri sıralyarak “İhmallerden dolayı daha kaç Oğuz Arda bu hayattan koparılsın?​” diye sordu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında, Çorlu tren katliamında oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden Mısra Öz Sel'in Bakan Cahit Turhan'a hitaben kaleme aldığı mesajı muhatabına iletti.

Paylan, Sel'in Ulaştırma Bakanına yönelik soruları da içeren mesajı komisyonda okudu. Mısra Öz Sel, mektubunda, "11 ay önce TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğunuz yarım saatlik açıklamada, 'Odaklandığımız nokta insan hayatı ve güvenliktir' demiştiniz. Çorlu ve Ankara kazasından sonra da demir yollarında kaza oldu. En son iki makinist öldü. İnsan hayatı ile odaklandığınız güvenlik önlemleri nelerdir?​” diye sordu.

İHMALLERİ TEK TEK SIRALADI

12 Haziran günü Meclis'te Çorlu Tren Katliamı Araştırılsın önergesinin reddedildiğini hatırlatan Sel, koskoca TCDD'nin menfez bakım ve kontrollerini elle ve gözle yaptığını, 700 kilometrelik hattan bir kişinin sorumlu olduğunu, yol bekçilerinin çıkartıldığını, 'ödenek yok' diye arızalı menfezlerin onarımı için açılan ihalelerin iptal edildiğini anlattı. Sel, meteoroloji raporlarını değerlendirebilecek yetkinlikte kimsenin kurumda bulunmadığını da söyledi.

'YÖNETİCİLERİN YARGILANMASINA İZİN VERECEK MİSİNİZ?"

Sel, mektubuna şöyle devam etti: “500 günden bu yana insan güvenliği için ne yaptınız? Eksiklerin bir kısmını burada size söylüyorum daha fazlasını siz biliyorsunuz. 'Kapsamlıca araştırılıyor' dediğiniz araştırmanızda bunların farkında değil misiniz? Çorlu Katliamı duruşmasında bir demiryolu işçisine mi yüklenecek tüm bu eksikler? Bu eksiklerden sorumlu olduğu apaçık ortada olan TCDD üst yönetimi İsa Apaydın ve diğer yöneticilerin yargılanmasına izin verecek misiniz? Gerçek adaletin var olduğuna ilişkin sözlerinizi, 25 kişinin ölümünden sorumlu olanların yargı önüne çıkarılması ile ilgili tavrınızdan göreceğiz. Ancak o zaman 7’si çocuk 25 kişinin vebalinden kurtulabilirsiniz. Söyler misiniz; Oğuz Arda evladımı kara toprağa koyanların yanına kâr mı kalsın? İhmallerden dolayı daha kaç Oğuz Arda bu hayattan koparılsın? Vicdana ve liyakatli hizmete davet ediyorum sizleri!" (Ankara/EVRENSEL)

{{361965}} 

ÖNCEKİ HABER

Antep'te bir kadın sokak ortasında şiddete maruz bırakıldı

SONRAKİ HABER

Ceren Damar'ın babasından, "kapalı duruşma" talebine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...