27 Kasım 2019 10:44

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, resmi ilan düzenlemesine tepki gösterdi

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, ikinci yargı paketinde yer alması beklenen resmi ilan düzenlemesini "Artan maliyetler nedeniyle zaten zor günler geçiren basın için felaket olur” sözleriyle eleştirdi.

Fotoğraf: CHP Basın Bürosu

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın, ikinci yargı paketinde yer alması beklenen resmi ilan düzenlemesine yönelik tepkisi devam ediyor. Meclis Genel Kurulu’nun oturumunda söz alan Tanal, icra-iflas ilanlarının gazetelerdeki yayınını kaldıracak olan düzenlemenin basın ve özellikle de yerel gazeteler için felaket anlamına geleceğini ifade etti.

Basının, Yargı Reformu’nun ikinci paketini endişeyle beklediğini söyleyen Tanal, “Pakette, icra-iflas ilanlarının gazetelerdeki yayınını kaldıracak olan düzenleme yer alacak. Bu düzenlemenin hayata geçmesi, artan maliyetler nedeniyle zaten zor günler geçiren basın için felaket olur” dedi.

Son bir yılda 200’ü aşkın yerel gazete ve televizyonun kapandığını hatırlatan Tanal, “Resmi ilan yayınlama haklarını da ellerinden alırsanız yerel gazeteler ayakta duramaz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı’na ve Adalet Bakanı’na seslenen Tanal konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bürokratlar, danışmanlarınız sizi yanıltıyor. İcra-iflas ilanlarının gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kaldırılması, tasarruf anlamına gelmez. Basını bitirirsiniz, işsizler ordusuna yenilerini eklersiniz. Resmi ilanlardan elde edilen gelirler kamuya geri dönüyor. Vergileri, BİK komisyonunu, SGK kesintisini birlikte ele aldığımızda, devlet bir cebinden alıp bir cebine koyuyor. Sonuçta istihdam, habercilik, katma değer elde ediliyor.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mansur Yavaş: Önümüzdeki yaz Ankaralılar daha ucuz sebze, meyve yiyecek

SONRAKİ HABER

Tutuklu Avukat Fuat Şengül için meslektaşları oturma eylemi yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...