27 Kasım 2019 10:36

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a su yanıtı: Bence DSİ ve bakanlıktan hesap sorulmalı

İmamoğlu, Erdoğan'ın su uyarısına, seçimden önce yaptığı konuşmayı hatırlatarak yanıt verdi: "Seçimden önce, 2040'a kadar hiçbir su problemi yok diyen Cumhurbaşkanı neden yanıltılmış?"

Fotoğraf: İBB Basın Merkezi

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'la ilgili su uyarısına yanıt verdi. İmamoğlu, "Seçimden önce, ‘2040'a kadar hiçbir su problemi yok' diyen Sayın Cumhurbaşkanı neden yanıltılmış? Bence DSİ ve bakanlıktan hesap sorulmalı" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Davutpaşa'daki İSMEK Pastacılık ve Fırıncılık Okulunda yaptığı incelemelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Borç yiğidin kamçısıdır, bu krediyi bulmak sizin işiniz" sözlerine ve İstanbul'la ilgili yaptığı su uyarılarına yanıt verdi.

"GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEYENLERLE İLGİLİ DUYURU YAPTIK"

İBB'nin kamu bankalarından kredi kullanma sorunu yaşamasıyla ilgili olarak Erdoğan'ın "Borç yiğidin kamçısıdır, bu krediyi bulmak sizin işiniz” sözüne, İmamoğlu şu yanıtı verdi:

"Biz sadece görevi yerine getirmeyenlerle ilgili duyuru yapmıştık. Keşke ona yaklaşım gösterseydi Sayın Cumhurbaşkanı. Kamu kurumlarının, kamu bankalarının görevlerini yeterince, liyakatli ve de vicdanlı, adaletli yapmamasının yansımasından bahsettik. Örneğin kamu kurumlarının, kamu bankalarının kredi vermemesi. Bize bir lütufta bulunmuyor. Zaten olan, hemen seçimden bir gün önce, bir hafta önce olan uygulamayı, seçimden bir hafta sonra uygulamaması. Bu tümüyle siyasi, tümüyle taraf olma ile ilgili. Bahsettiğimiz şey ise şehrin çıkarı. Bu konuda, borcu bilme konusunda, bizimle hiç vakit harcamasına gerek yok Sayın Cumhurbaşkanı'nın. Kamu kurumlarının içinde olan, başında olan, kamu bankaları"

ERDOĞAN SEÇİMDEN ÖNCE "2040'A KADAR SU PROBLEMİ YOK" DEMİŞTİ

İmamoğlu, su uyarısının hatırlatılması üzerine, Erdoğan'ın 15 Aralık 2018'de yani yerel seçimden önce yaptığı konuşmayı hatırlatarak şunları söyledi:

"Devlet Su İşleri (DSİ) ya da bakanlık, bence oralardan hesap sorulmalı. Çünkü, yanılmış da olabilir Sayın Cumhurbaşkanı. Mesela seçimden önce, ‘2040'a kadar hiçbir su problemi yok' dediği İstanbul… Biz de Sayın Cumhurbaşkanı'nın sözüne itimatla göreve geldik, ama öyle değilmiş. Ne yazık ki 3-5 aylık kuraklıkla sıkıntı çekebilir İstanbul var. Niye yanıltılmış sayın Cumhurbaşkanı? Bence onun hesabını sorsun. Mesela DSİ Genel Müdürü ne yapıyor İstanbul'un barajları ile ilgili? Bence bunlarla ilgili bir denetim başlatsın. Bir rapor istesin. Umudum budur. Biz, görevimizi yapıyoruz. Ama hatırlatmak isterim: Bizim işimiz var, işimize bakalım, ama sayın Cumhurbaşkanı da İstanbul'la meşgul olmasın" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP Sözcüsü Öztrak: Parti olarak artık vatandaşın gerçek gündemine dönüyoruz

SONRAKİ HABER

HDP’li vekillerin mektupları fezleke olarak geri döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...