26 Kasım 2019 12:32

Irak'taki hükümet karşıtı gösteriler hayatı durma noktasına getirdi

Basra, Zikar, Musenna, Meysan, Semava ve Necef ile ortasındaki Babil ve Kerbela'da ana yol ve köprüler kapatıldı, bazı kentlerde genel grev başladı, hayat durma noktasına geldi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Irak'ta hükümet karşıtı gösteriler devam ederken, ana yol ve köprüler eylemlere katılanlar tarafından kapatıldı, orta ve güney kentlerinde hayat durma noktasına geldi.

Anadolu Ajansının aktardığına göre ülkenin güneyindeki petrol zengini Basra'da halk kent merkezi ve limanlara çıkan yollar ile bazı köprüleri trafiğe kapattı.

Basra'daki Um Kasr ve Hor Zubeyr limanlarıyla çimento fabrikası ve elektrik üretim santraline giden yollar, lastik yakılarak kapatıldı. Kentte "genel grev"  çağrıları yapıldı.

ZİKAR'DA "RESMİ TATİL" İLAN EDİLDİ

Başbakan Adil Abdulmehdi'nin memleketi olan güneydeki Zikar'da da benzer bir durum söz konusu. Kent merkezi Nasıriye'de bulunan Hadarat, Nasr ve Zeytun köprüleri, araç trafiğine kapatıldı. Bunun üzerine Zikar Valisi Adil Duheyli, sağlık ve güvenlik birimine bağlı olanlar dışında tüm devlet kurumlarında resmi tatil ilan etti.

BAZI KENTLERDE GENEL GREV BAŞLADI

Semava ve Necef vilayetlerinde de kent merkezlerindeki bazı yol ve köprüler kapatıldı. Söz konusu noktalarda trafik akışı tamamen durdu.

Ülkenin orta kesimindeki Babil ve Kerbela ile güneydeki Musenna ve Meysan'da da kent merkezlerinde çadırlar kurularak genel grev başlatıldı.

Irak'taki gösterileri organize eden taraflar daha önce de ülkede genel greve gidilmesi çağrıları yapmıştı.

NE OLMUŞTU?

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan gösterilerde şu ana kadar 300'ün üzerinde kişi hayatını kaybetti, 15 binden fazla kişi yaralandı.

Bağdat başta olmak üzere orta ve güneydeki kentlerde devam eden gösteriler sırasında zaman zaman İran'ın ülkedeki nüfuzuna yönelik tepkiler de dile getiriliyor.

Hükümetin açıkladığı "reform paketleri" halkı ikna etmedi. Başbakan Abdulmehdi ile yolsuzlukla suçlanan hükümetin istifası isteniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Karşıyaka Spor Kulübü Cizre halkına teşekkür etti

SONRAKİ HABER

Ekoloji Birliği 4. Meclis toplantısı Ankara'da yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...