26 Kasım 2019 10:45

Kasım ayında açlık sınırı 2 bin 102 lira, yoksulluk sınırı 6 bin 849 lira

Türk-İş, kasım ayı açlık ve yoksulluk sınırlarını açıkladı. Buna göre dört kişilik bir aile için açlık sınırı 2 bin 102 lira, yoksulluk sınırı ise 6 bin 849 lira olarak belirlendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türk-İş tarafından her ay açıklanan açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, kasım ayında açlık sınırı 2 bin 102 TL oldu.

Türk-İş araştırmasının 2019 kasım ayı sonucuna göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2 bin 102 TL olarak hesaplandı. Araştırmada, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 6 bin 849 lira evli olmayan-çocuksuz bir çalışanın "yaşama maliyeti" ise aylık 2 bin 577 lira 94 kuruş olarak kaydedildi.

GEÇEN SENENİN KASIM AYINA GÖRE EMEKÇİLERİN BÜTÇESİNE 522 LİRA YÜK BİNDİ

Geçtiğimiz yıl Asgari Ücret Tespit Komisyonunun aylık net asgari ücreti 2 bin 20 lira olarak  belirlediğinin hatırlatıldığı araştırmada, “Bu tutar, daha belirlenirken devletin resmi olarak tek bir işçi için hesapladığı aylık geçim maliyetinden yaklaşık 200 TL daha düşük olmuştur. Yapılması gereken harcama tutarı ile elde edilen gelir arasındaki fark, ücretli çalışanların borçlanmasına ve temel ihtiyaçlarında kısıntı yapmalarına yol açmıştır” denildi.

Geçen yılın aynı ayına göre dört kişilik bir ailenin mutfak harcamasındaki artış tutarının 160 TL olduğu belirtilen açıklamada, gıdanın yanı sıra yapılması zorunlu diğer harcamalarla birlikte aile bütçesine gelen ek yükün bir yıl öncesine göre 522 TL olduğu kaydedildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Görevden alınan Mazıdağ, Derik ve Savur belediye eş başkanları tutuklandı

SONRAKİ HABER

Wikipedia davası: Türkiye'de orantısız sansür var, internet kanunu değişmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa