26 Kasım 2019 08:51

Tahir Elçi ölümünün 4’üncü yılında Diyarbakır'da anılacak

Diyarbakır Barosu ve Tahir Elçi Vakfı, Tahir Elçi’yi öldürülmesinin 4’üncü yılı dolayısıyla düzenleyeceği etkinliklerle anacak.  

Fotoğraf: Diyarbakır Barosu

Paylaş

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015’te çatışmalardan dolayı zarar gören Dört Ayaklı Minare’ye dikkat çekmek için açıklama yaptığı sırada öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, meslektaşları tarafından ölümünün 4’üncü yılında çeşitli eylem ve etkinliklerle anılacak.

ANMA YÜRÜYÜŞLE BAŞLAYACAK

Diyarbakır Barosu ve Tahir Elçi Vakfı tarafından düzenlenen eylem ve etkinlikler, Elçi’nin öldürüldüğü 28 Kasım’da yürüyüşle başlayacak. Yürüyüş saat 10.15’te Diyarbakır Adliyesi önünden başlayacak, Elçi’nin öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare önünde yapılacak basın açıklamasıyla son bulacak.

Aynı gün saat 13.00’te Elçi’nin merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığındaki mezarı ziyaret edilecek.

ADALET NÖBETİ

29 Kasım’da her ay farklı kentlerde düzenlenen Adalet Nöbeti programı kapsamında saat 13.00’te baro başkanlarının katılımıyla Diyarbakır Durağı kapsamında Elçi için anma gerçekleştirilecek. Adalet Nöbeti’nin konusu ise “Tahir Elçi ve Faili Meçhuller” olacak. 

Aynı gün saat 15.00’te Elçi Sur ilçesi Hasan Paşa Hanı’nda fotoğraf sergisi düzenlenecek. Saat 17.00’de ise Diyar Galeria Şehir Sinemaları’nda gösterilecek “Görülmüştür” filminin gösterimi yapılacak. 

BARODAN DAVET

30 Kasım günü ise Diyarbakır Barosu Konferans Salonu’nda saat 10.00’da “Kürt Hak Hareketi ve Avukat Tahir Elçi” konulu panel düzenlenecek. Anma etkinlikleri saat 17.00’da Diyar Galeria Şehir Sinemalarında gösterilecek olan “Zer” adlı filmle sona erecek. 

Diyarbakır Barosu yaptığı yazılı açıklamayla meslektaşları ve yurttaşları anma etkinliğine davet etti. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Sayıştay bakanlığın hesabı karşısında şaşkın: 772 milyon liralık ‘açıklanamayan’ fark

SONRAKİ HABER

Yunanistan'da anayasa değişikliği kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa