25 Kasım 2019 18:56

Mülkiye dekanı, copla darbedilen öğrencileri suçladı

Ankara Üniversitesi SBF Dekanı Orhan Çelik sempozyuma katılmak isterken engellenen ve copla darbedilen öğrenciler için “Çoğunluğu öğrencimiz olmayan 20 kişilik bir grup” ve "provokatör unsurlar" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Dekanı Prof. Dr. Orhan Çelik, geçtiğimiz günlerde öğrencilere özel güvenlik görevlileri tarafından coplarla saldırılmasına ilişkin açıklama yaptı. Sempozyuma katılmak isteyen öğrencilerin suçlandığı açıklamada, soruşturmaların başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada sempozyuma katılmak isteyen öğrenciler hakkında “Çoğunluğu öğrencimiz olmayan 20 kişilik bir grup” denildi. Öğrencilerin kapıyı kırmaya çalıştığı iddia edilen açıklamada, ülkücü grubun öğrencilere ve öğretim üyelerine saldırısı da provokasyon olarak nitelenerek ortaya çıkan görüntülerin kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Üniversitelerin "özgür tartışmaların biricik mekanı" olduğu ifade edilen açıklamada, “160. yılını kutlayan Mülkiye’de bilimsel bir toplantınını engelleneceği, yaptırılmayacağı tehditlerine Mülkiye’nin ve Mülkiyelilerin boyun eğmesi elbette beklenemez. Benzer şekilde, sempozyuma katılan akademisyenlerin ve dinleyicilerin provokatör unsurlar tarafından rahatsız edilmeleri ve baskı altına alınmaya çalışmaları hoş görülemez. Gün içerisinde gerçekleşen tüm olaylarla ilgili olarak sorumluların ortaya çıkarılması için gerekli soruşturmalar derhal başlatılmıştır” denildi.

NE OLMUŞTU?

Ankara Üniversitesinde düzenlenen “Türkiye'nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye Sempozyumu”na girmek isteyen bazı öğrenciler, özel güvenlik görevlilerince engellenmişti. Salonda Türkiye'nin modernleşmesinde Mülkiye'nin rolü konuşulurken, engellemeye tepki gösteren öğrenciler dışarıda güvenlik görevlilerince coplanmıştı. Güvenlik görevlilerinin ardından ülkücüler de öğretim üyeleri ve öğrencilere saldırmıştı. Saldırı nedeniyle öğretim üyeleri de yaralanmıştı. Salona alınmayıp coplanan öğrenciler, sempozyuma ilişkin şu ifadelerin yer aldığı bildiriyi yayımlayan toplululara üye öğrencilerdi:

“Fakültemizin 160 yıllık tarihini akademik ve ilerici mirasını hiçe sayan, fakülte tarihimizin en büyük akademi kırımlarından birini gerçekleştiren mevcut rektör Erkan İbiş'in fakültemizde gerçekleştirilecek olan Türkiye'nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye Sempozyumunda onur kurulunda yer aldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Mülkiye düşmanlığı olan ve akademide kıyıma giden bir rektörün yıkmak istediği kürsüde konuşma yapması kabul edilemez.” (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TÜİK verilerine göre "ekonomideki toparlanma" istihdama katkı sağlamadı

SONRAKİ HABER

Mahkemeden "KYK bursu" kararı: Kesin hüküm olmadıkça kesilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...