25 Kasım 2019 08:57

Bütçe Komisyonu’nda kayyum protestosu: Gizli tanık geldiysen 3 kere masaya vur

HDP milletvekilleri, bütçe görüşmelerinde siyasetçilerin tutuklanmasına gerekçe olan “gizli tanık”ları karikatürle protesto etti: Ey gizli tanık… Geldiysen eğer 3 kere masaya vur.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP milletvekilleri, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek Adalet Bakanlığının bütçe görüşmelerine, tutuklu HDP’li siyasetçilerin fotoğraflarının yer aldığı dövizlerle girdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, Adalet Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerini protesto etti. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Adalet Bakanı Abdülhamit Gül sunum yaptı. HDP’li vekiller ise üzerinde “Mutlaka Kazanacağız” yazan ve tutuklu olan eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile diğer siyasetçilerin fotoğrafının olduğu dövizlerle komisyonda yerini aldı.
 
HDP sıralarında ayrıca siyasetçilerin tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen “gizli tanık” ifadelerine dikkati çekti. HDP’liler bu konuda bir karikatür görselini komisyona getirdi. Görselde, “Ey gizli tanık… Geldiysen eğer 3 kere masaya vur” ifadelerine yer verildi. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

EMEP'ten 25 Kasım çağrısı: Krize, şiddete, eşitsizliğe karşı gücümüz birliğimiz!

SONRAKİ HABER

Lübnan'da Hizbullah ve Emel Hareketi eylemcilere saldırdı: 10 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...