25 Kasım 2019 08:25

Grup Yorum’un Köln’deki konseri yasaklandı

Grup Yorum’un Almanya konseri “terör örgütü propagandası” iddiası üzerine yasakladı. 

Grup Yorum logosu

Paylaş

Konserleri yasaklanan, üyeleri sık sık gözaltına alınıp tutuklanan Grup Yorum'a Almanya'da da yasak geldi.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Grup Yorum'un Köln kentindeki konseri polis tarafından yasaklandı.

Köln polisi tarafından yapılan açıklamada, Pazar günü öğleden sonra Braunsfeld semtinde düzenlenmesi planlanan Grup Yorum konserinin "yasaklı terör örgütü propagandası” şüphesi nedeniyle yasaklandığı belirtildi. 

Açıklamada, konserin yapılacağı yerde bulunan "Almanya'da yasak olan, aşırı solcu bir Türk örgüte ait propaganda malzemesine el konduğu" kaydedildi. Açıklamada, bunun üzerine konserin yasaklandığı, konserin yapılacağı alanın polis tarafından kapatıldığı ve konseri izlemeye gelenlerin geri gönderildiği bilgisi yer aldı.

Konser öncesinde etkinliğin propaganda amacıyla kullanılabileceği konusunda ihbar alındığı, Köln Savcılığı'nın da görüşü ile olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

GRUP YORUM ÜYELERİ TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Grup Yorum Grup üyelerinden Helin Bölek ve Bahar Kurt'un da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 15 sanığın "DHKP-C üyeliği" suçlamasından yargılandığı dava geçen hafta İstanbul'da görülmüştü. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savcı tüm sanıkların "DHKP-C'ye" üye olmak suçlamasından 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etmişti. Ancak mahkeme heyeti, sanıklar hakkında "örgüt yöneticiliği" suçlamasından dava açıldığını, ancak "örgüt üyeliği" suçlamasının sanıklar lehine değişme ihtimali bulunması, delillerin toplanmış olması ve tutuklulukta kalan süreyi dikkate alarak Grup Yorum üyeleri Bahar Kurt ve Helin Bölek ile birlikte diğer tutuklu üç sanığın tahliyesine hükmetmişti.

DHKP-C, Almanya'da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın yasaklı örgütler listesinde yer alıyor. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İktidar yanlısı medyanın manşeti CHP oldu

SONRAKİ HABER

AKP'li belediye başkanı: Eskiden imar konularında yapılanları anlatayım mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...