20 Kasım 2019 09:34

Grup Yorum üyeleri için tahliye kararı verildi

162 gündür açlık grevinde olan tutuklu Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve Bahar Kurt hakkında yargılandıkları davada tahliye kararı verildi.

Grup Yorum logosu

Paylaş

Grup Yorum üyeleri Bahar Kurt ve Helin Bölek ile birlikte 5 kişinin “Terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi İstanbul 35’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada avukatlar hazır bulundu. Helin Bölek, Yeliz Kılıç ve Fikret Akar'ın getirildiği duruşmaya Bahar Kurt ve Dilan Uludağ ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Duruşmada savunma yapan avukatlar, kovuşturmanın genişletilmesi talebinde bulundu. Ancak mahkeme bu talebi reddetti. 

"İNSAN DEĞERLER YARATAN BİR VARLIKTIR" 

SEGBİS ile duruşmaya katılan Bahar Kurt, “Savunma hakkımızı kullanabilmek için işkenceleri göze alarak gelmek istiyoruz” diyerek, duruşma salonuna getirilmesini istedi. 161 gündür açlık grevinde olduğunu belirten Kurt, mahkemeye sağlıklı bir şekilde getirilmek için yaptığı bütün başvurularının reddedildiğini dile getirdi. Kurt, “Kaburgalarım batıyor, görme sorunlarım var. Ben bunları bile isteye yapıyorum. İnsan kendine niye bunu yapar? Değer mi? Değer. İnsan sadece fiziki ihtiyaçlarını gideren bir varlık değildir. İnsan değerler yaratan, sanat yapan, hayatı güzelleştiren bir varlıktır” diyerek yaşadıkları hukuksuzlukları anlattı.

Avukatlar, tutuklu sanıklar hakkında tahliye edilmesi talebinde bulundu. Talebi kabul eden mahkeme, her 5 ismin tahliyesine karar verdi. 

Bir sonraki duruşma 12 Şubat 2020 tarihine ertelendi. 

AÇLIK GREVİNE GİRMİŞLERDİ 

Burhaniye T Tipi Cezaevi’nde bulunan Bahar Kurt 162, Silivri 9 No’lu Cezaevi’nde bulunan İbrahim Gökçek 155, Barış Yüksel 155 ve Ali Arıcı 86 gündür, Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde olan Helin Bölek 152 gündür açlık grevinde. Grup Yorum üyeleri “Tutsak üyelerimiz serbest bırakılsın istiyoruz”, “Konser yasaklarının kaldırılmasını”, “Başımıza konulan para ödülleri kaldırılsın” ve “İdil Kültür Merkezi basılmasın” talebiyle açlık grevine başlamıştı. (İstanbul/MA)

{{383864}} 

ÖNCEKİ HABER

Rusya: Türkiye, Suriye operasyonunun yeniden başlamayacağına dair güvence verdi

SONRAKİ HABER

Feriköy Mezarlığı'nda bir kadına tecavüz girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...