23 Kasım 2019 14:05

Kılıçdaroğlu: Kumpas kurmaya çalışıyorlar, buna izin vermeyeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteciler Rahmi Turan ve Talat Atilla tarafından gündeme getirilen iddiaları kumpas olarak niteledi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Harmandalı Elektrik Üretim Tesisi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Muharrem İnce’nin Beştepe’de Tayyip Erdoğan ile görüştüğü iddialarına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bize kumpas kurmaya çalışıyorlar, buna asla izin vermeyeceğiz. Erdoğan'a buradan bir daha çağrı yapıyorum. Olur da benim dediğim televizyona gelmezsin, bağımsız televizyonlara gelmezsin, ben senin istediğin televizyona gelmeye hazırım. Gelmeyen namerttir.

Arkana devleti alacaksın, oturacaksın, benim ve partimiz aleyhine bir sürü laf üreteceksin. Ben senin bildiğin adamlardan değilim. Havuz medyasına sesleniyorum, sizin benim nezdimde toplu iğne kadar değeriniz yoktur. Siz halkı aydınlatmak için değil, köreltmek için görev yapıyorsunuz. Doğruları yazmıyorsunuz, doğruların arkasında gitmiyorsunuz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a söylüyorum, başkasının önünde konuşmak kolay, iftira atmak kolay. Senin bir sürü televizyonun var, söz veriyorum yalnız başıma geleceğim. Kendine güveniyorsan gelirsin. Sen bana 10 soru soracaksın ben de sona 10 soru soracağım, sen bana 5 soru soracaksın ben sana 5 soru soracağım. Sadece bu değil tank paleti de soracağım.”

NE OLMUŞTU?

Sözcü Yazarı Rahmi Turan, geçtiğimiz günlerce CHP’li bir ismin Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya geldiğini iddia etmişti. Erdoğan’ın, görüştüğü bu kişinin CHP genel başkanlığını desteklediği iddia edilmişti. Daha sonra Turan, Erdoğan’la görüşen kişinin Muharrem İnce olduğunu iddia etti. Turan, bilgiyi kendisine Talat Atilla'nın verdiğini söyledi. Turan’ı doğrulayan Atilla ise, bilgiyi CHP’li bir kaynaktan edindiğini; Kılıçdaroğlu’ndan da doğrulattığını savundu. İddiaların muhatabı Muharrem İnce ise yarın basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Irak’ta Sünni Güçler Birliği Koalisyonu meclis oturumlarına katılmayacak

SONRAKİ HABER

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Tüzel: Türkiye çözümsüzlüğü büyütüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...