23 Kasım 2019 05:14

Kolombiya'da "halkın her kesiminin katılacağı" ulusal müzakereler başlayacak

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, 3 kişinin öldüğü 273 kişinin yaralandığı gösteriler nedeniyle "halkın her kesiminin katılacağı" ulusal müzakerelerin başlayacağını duyurdu.

Fotoğraf: Juancho Torres/AA

Paylaş

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, ülkede 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 273 kişinin yaralandığı, başkent Bogota'da sokağa çıkma yasağının ilan edildiği gösterilere ilişkin, hükümetin sosyal ve siyasi kesimlerle diyalog masasına oturacağını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre Devlet Başkanı Duque, canlı yayında yaptığı açıklamada, "Hükümet diyaloğa inanıyor, bunu daha önce farklı yollardan yaptık. Biz halkını dinleyen bir hükümetiz. Gelecek haftadan itibaren, mevcut sosyal politikayı güçlendirmemize, eşitsizliği azaltmamıza, yolsuzlukla daha etkili mücadeleyi artırmamıza ve yasal bir şekilde huzuru inşa etmemize katkı sağlayacak ulusal müzakerelere başlayacağız" dedi.

Ülke çapında "sosyal-siyasi bütün kesimlerin" bu müzakerelere katılacağını belirten Duque, eylemlere katılanların ise Kolombiyalıları temsil etmediğini iddia etti.

BOGOTA'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Bogota Belediye Başkanı Enrique Penalosa, nüfusu 7 milyonu aşan başkentte 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Penalosa, gösteriler nedeniyle başkentte polise destek olmak için 4 bin askerin de görev yaptığını sözlerine ekledi.

Kolombiya Savunma Bakanı Carlos Trujillo, ülkede 21 Kasım'da genel grevle başlayan gösteriler nedeniyle 3 kişinin öldüğünü, 273 kişinin yaralandığını ve 98 kişinin de gözaltına alındığını açıklamış, ülke çapında 253 bin kişinin 622 gösteri ve benzeri etkinlik düzenlediğini belirtmişti.

KOLOMBİYA'DA POLİS KARAKOLUNDA PATLAMA: 3 ÖLÜ

Kolombiya'da protestolar devam ederken, polis karakolunda meydana gelen patlamada 3 polis öldü, 10 polis de yaralandı. Ülke genelinde hükümetin vergi reformuna karşı başlayan gösterilerin gün boyu ve gece de devam ettiği Kolombiya'nın Cauca bölgesindeki Santander de Quilichao kentinde bir polis merkezinde meydana gelen patlama sonucu 3 polis hayatını kaybederken, 10 polis de yaralandı. Şiddet olayları ve uyuşturucu kaçakçılığının yaygınlığı ile de bilinen Santander de Quilichao'daki patlama sonrası yansıyan görüntülerde oluşan enkaz ve yaralanan 10 polisin hastaneye kaldırıldığı görüldü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çağatay Aksu, Berk Akand’dan Şule Çet’in adıyla "Elveda" mesajı yaratmasını istemiş

SONRAKİ HABER

Bolivya’da Morales hakkında “ayaklanma çıkarma” iddiasıyla soruşturma başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...