22 Kasım 2019 11:52

Eski Eynesil Belediye Başkanı Somuncuoğlu: Rabia Naz'ın mavi balina oynadığını duydum

Giresun Eynesil'de 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli şekilde hayatını kaybetmesinin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Eynesil Eski Belediye Başkanı Cafer Somuncuoğlu ile görüştü.

Giresun’un Eynesil ilçesinde evinin önünde şüpheli bir şekilde 11 yaşında hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümüne dair baba Şaban Vatan’ın trafik kazası iddiasında sorumlu tuttuğu Eski Eynesil Belediye Başkanı Cafer Somuncuoğlu, Rabia Naz'ın "Mavi balina" adlı oyunu oynadığını idda etti.

Rabia Naz'ın ölümünü şüpheli araştırmak için kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, Eski Eynesil Belediye Başkanı Cafer Somuncuoğlu'nu dinledi. Somuncuoğlu, Rabia Naz’ın "Criminal Case" ve birçok çocuğu intihara sürüklediği iddia edilen "Mavi Balina" adlı oyunu oynadığını öne sürdü.

Somuncuoğlu, Rabia Naz’ın sosyal medya hesabından bu oyunları oynadığına dair görüntüleri komisyon üyeleriyle paylaştı. Olayın trafik kazası olup olmadığını bilmediğini belirten Somuncuoğlu, “Şaban Vatan şimdiye kadar dört ayrı arabanın kızına çarptığı iddiasında bulundu, artık karar sizin” dedi.

MAVİ BALİNA VE BENZERİ OYUNLARIN ÖLÜME YOL AÇTIĞI VERİSİ YOK

Türkiye'de özellikle internet sitelerinin tık avcılığı için haber yapmaktan büyük keyif aldığı "Mavi Balina" ve "Momo" gibi oyunların, intihara sebep olduğuna dair somut bir veri henüz kamuoyu ile paylaşılmadı. "Mavi Balina" ya da çocukları depresyona ve intihara sürüklediği iddia edilen oyunlar için yapılan haberler, birer korkuluk gibi ebeveynlerin önünde sallandırılmaktan öteye henüz geçmiş değil. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Barosu: Kamu görevlileri "cezasızlık zırhı" ile korunuyor

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan "Saraya giden CHP'li" açıklaması: Bay Kemal ispatlasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...