21 Kasım 2019 05:01

İçişleri Bakanı Soylu Rabia Naz’ın ölümüne dair konuştu, iddiaları dikkate almadı

Süleyman Soylu, Rabia Naz'ın şüpheli ölümüne ilişkin, "Adli tıp karar vermiş, 'düşmedir' diyor, mülkiye müfettişi 'düşmedir' diyor” dedi. Ancak Adli Tıp’ın çelişkili raporlarını dikkate almadı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümüne ilişkin, "Adli tıp karar vermiş, 'düşmedir' diyor, mülkiye müfettişi 'düşmedir' diyor. Mahkeme sonuçlanacak. Babanın iddia etiği hiçbir bulgu ile karşı karşıya gelmedik" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Giresun'un Eynesil ilçesinde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümüne ilişkin konuşan Soylu, konuyu başından beridir yakından takip ettiğini belirterek, "Olay bana İstanbul'daki bir arkadaşımdan geldi. Mesaj attı, 'Bu olayda başka bir şey konuşuluyor' diye. Ben de 'Böyle bir şey söz konusu değil' dedim. Rabia Naz'ın babasını çağırdım, konuştum. Müfettişi gönderdim. Teftiş heyeti oluşturdum. Olay savcılık safahatinde yürüyor. O safahatte de bir gizlilik kararı geldi. Dosyayı arkadaşlarımız defalarca gözden geçirdi. Rabia Naz'ın babasıyla defalarca konuştum, sabır gösterdim. Ama bana hakaret etti, işi kapatmakla suçladı. Bir kez daha çağırdım. CHP İl Başkanıyla basın toplantısı düzenledi. O zaman bile içim soğumadı ona. 'Siyasi mesele haline getirmenin gereği yok, babadır olabilir' dedim. Adli Tıp karar vermiş, 'düşmedir' diyor, mülkiye müfettişi 'düşmedir' diyor. Mahkeme sonuçlanacak. Babanın iddia etiği hiçbir bulgu ile karşı karşıya gelmedik. Rabia Naz Komisyonu'nun kurulması da başka bir tartışma alanıdır. Yürüyen bir mahkemede, bir Meclis komisyonu kurulması buranın tartışma alanıdır. Şunu ifade edeyim, geçen akşamki olay bardağı taşıran olaydır. Adama işkence yapıyor. Adama 'Sen benim çocuğumun nasıl süründüğünü göster' diyor. Kanlar akıyor. Oraya gidiyor karı koca, kocayı yere yatırıyor. Karşısında sürekli sözler söylüyor. Videoları bana atmış. Bu normal bir iş değildir. Bugün de annesine aynı meseleleri yapıyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

Giresun’un Eynesil ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Rabia Naz, 12 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı olarak bulunmuş ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesince hazırlanan raporda ise Rabia Naz'ın tırnaklarından erkek DNA'sı tespit edildiği ortaya çıkmıştı. Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan iki raporda ölümün, genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu kaydedildi. Rabia Naz'ın aile ise Rabia Naz’ın intihar ya da yüksekten düşme sonucu değil AKP'li belediye başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeninin kullandığını arabanın çarpması sonucu öldüğünü ve olayın hükümete yakın yetkililer tarafından örtbas edilmeye çalışıldığını belirterek seslerini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalıştı. Kızının ölümünün aydınlatılması için çabalayan Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, akıl hastanesine konmaya çalışıldı. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu SP Milletvekili İslam’ı “hain” ilan etti

SONRAKİ HABER

Kanun teklifi Mecliste: Bakanlar ve ailelerine ömür boyu ücretsiz sağlık hizmeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...