21 Kasım 2019 11:51

SES Şişli Şubesi: Çocuklara yapılan kötü muamele hakkında yasal işlem başlatılmalı

SES Şişli Şubesi, Darülaceze’de barınan çocuklara tacizde bulunan ve şiddet uygulayanlar hakkında yasal işlem başlatılmasını talep etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesi, Darülaceze’de barınan kimsesiz çocuklara tacizde bulunan ve şiddet uygulayanlar hakkında yasal işlem başlatılması talebiyle basın toplantısı düzenlendi.

"OLAYIN ESAS SORUMLULARI GİZLENMİŞTİR"

Basın açıklamasında konuşan SES Şişli Şubesi Kadın Sekreteri İpek Deniz, Darülaceze çocuk yuvasında kalan bir çocuğun hastaneye gönderilip doktor tarafından şiddete maruz kaldığına dair ihbarlar bulunulduğunu belirterek ”Kurum yöneticileri tarafından kamera görüntüleri incelenmiş, soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma sonrasında dayak, taciz ve şiddetin sistematik olduğu görülmüş, bakıcı ve öğretmenler göstermelik cezalara çarptırılarak (maaş kesme, kurumdan uzaklaştırılarak bir süre sonra geri çağrılma, başka departmanlarda görevlendirme gibi) olayın esas sorumluları gizlenmiştir" dedi.

"SORUMLULAR HAKKINDA DERHAL İŞLEM BAŞLATILMALI"

Kimsesiz çocukların maruz bırakıldıkları durumun, bu tip cezalarla geçiştirilecek kadar hafif olmadığının altını çizen Deniz, “Çocukların maruz kaldığı çirkin olaylar kamera görüntüleri ile sabit olmasına rağmen olayı örtbas edebilmek ve olayı kurum dışına aktarabilmek için, şiddete maruz kalan 0-6 yaş grubu yedi çocuk, herhangi bir psikolojik destek sağlanmadan değişik yurtlara gönderilmişlerdir. Bu vahim olayın gerçekleşmesinde ilgili yönetim kadrolarının, bölüm sorumlularının hiç mi sorumluluğu yoktur? Sorumlular hakkında herhangi bir savcılık soruşturması açılmamış olması, olayın örtbas edildiğine dair göstergedir. Ayrıca olaya dair açıklama yaparak çocukta bulunan morlukların doğum lekesi olduğunu iddia eden kurum başkanı Hamza Cebeci, daha öncesinde kendisinin açmış olduğu soruşturmayı ve verilen cezayı unutmuş olmalı. Konunun TBMM’de gündeme getirilmesinden sonra yönetim tarafından yayınlanan yazı ile kurum içerisindeki baskı ve mobbing uygulamalarının şiddeti her geçen gün artırılmıştır" diye konuştu.

"ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ"

İpek Deniz son olarak şunları söyledi: Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak, konuyla ilgili kurum içinde yürütülmüş olan soruşturma tutanakları ile kamera görüntülerinin savcılığa teslim edilmesini, kimsesiz çocuklara yönelik bu uygulamalara göz yuman yöneticiler hakkında yasal işlem başlatılmasını ve kurum çalışanları üzerindeki baskıların kaldırılmasını talep ediyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hasankeyf’te 518 kişi evsiz kaldı

SONRAKİ HABER

Tekirdağ Şehir Hastanesi şantiyesinde işçiler isyan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...