18 Kasım 2019 05:31

7 çocuğa şiddet uygulayan Darülaceze çalışanlarına sadece maaş kesme cezası

Darülaceze Başkanlığı’nda kalan 7 çocuğa şiddet uygulayan personellere sadece kınama ve ücret kesme cezası uygulandı.

Ekran görüntüsü Google Street View'den alınmıştır. 

Paylaş

Okmeydanı Darülaceze Başkanlığı’nda kalan küçük çocuklara hastabakıcılar tarafından şiddet uygulandığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Hastane doktorunun ortaya çıkardığı olayda şiddete uğrayan 0-6 yaş arasındaki 7 çocuğun ise farklı yurtlara gönderildiği öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç’ın haberine göre; Kimsesizlere barınma ve bakım hizmeti sunmak amacıyla 1895 yılında kurulan Okmeydanı Darülaceze Başkanlığı küçük çocuklara şiddet ve istismar iddialarıyla çalkalanıyor. Darülaceze’de kalan bir çocuğa hastabakıcı tarafından şiddet uygulanırken hastane doktoru küçük çocukta şiddete uğradığını gösteren belirtiler görmesi üzerine durumu kuruma bildirdi. Olayın ardından kurum içinde soruşturma başlatılırken Darülaceze’ye personel sağlayan ATM-GSM ADİ Ortaklığı isimli şirket iddialar üzerine kimsesiz çocuklara şiddet uygulayan personellerine sadece kınama ve ücret kesme cezası uyguladı. 

“ÇOCUKLAR GÖNDERİLDİ”

Okmeydanı Darülaceze Başkanlığı’nın başlattığı soruşturmada çocuklardan sorumlu hiçbir idareciye cezai işlem uygulanmazken sadece hastabakıcı ve memurların cezalandırıldığı belirtildi. Öte yandan şiddete uğrayan 0-6 yaş arasındaki 7 çocuğun da farklı yurtlara gönderildiği ve çocuk yuvasına ziyaretlerin de kaldırıldığı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Murat Emir’den YHT uyarısı: Bazı hatlarda sinyalizasyon eksikliği sürüyor

SONRAKİ HABER

ABD'de silahlı saldırı: 4 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...