20 Kasım 2019 20:57

Taciz eden, şiddet uygulayan ve silahla saldıran erkeğin tutuklanması talebine ret

Rize Çayeli'de E.A. adlı kadına 6 yıl boyunca tacizde bulunan ve son olarak silahla saldıran M.Y. adlı erkek hakkındaki davada hakim, "yeterli delil yok" diyerek tutuklanma talebini reddetti.

Fotoğraf: artvinden.com

Paylaş

Rize'nin Çayeli ilçesinde E.A. adlı kadını 6 yıldır sistematik şekilde taciz eden ve son olarak silahla saldıran M.Y. adlı erkek hakkındaki tutuklanma talebi, mahkeme tarafından "yeterli delil yok" denilerek reddedildi.

Artvinden adlı internet sitesinin haberine göre, Çayeli'de E.A'yı 6 yıldır taciz eden saldırgan M.Y. hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Çayeli Adliyesinde görülen duruşmaya Çayeli'nin yanı sıra Fındıklı, Artvin ve Hopa'dan kadınlar da gelerek E.A'ya destek verdi. 

E.A, Çayeli'de yaşayan M.Y adlı erkeğin kendisinin fotoğraflarını ve videolarını çekmek, hakaret etmek, SMS atmak, yolunu kesmek suretiyle uzun zamandır tacizde bulunduğunu, psikolojik şiddet uyguladığını ifade etti. M.Y'nin başka kadınlara da benzer şekilde tacizde bulunduğunu belirten E.A, şahsın 7 Kasım 2019 tarihinde ise işyerine gelerek kendisine ve işyerindekilere silahla saldırdığını kaydetti. 

SİLAHLI SALDIRI OLMASINA RAĞMEN TUTUKLAMA İÇİN "YETERLİ DELİL YOK"!

E.A.’nın avukatı İlayda Önal, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, sanık M.Y'nin E.A'nın işyerine gelerek silahlı saldırıda buluınmasının ardından hakkında koruma kararı aldırdıklarını, ancak karar süresinin bitmesini fırsat bilen M.Y'nin olaydan 1 hafta sonra tekrar E.A'ya saldırdığını belirtti.

Avukat Önal, sanığın koruma ve uzaklaştırma kararlarına aldırış etmeden tehdit ve tacizlerini sürdürdüğünü belirterek "Bu sebeple biz sanığın tutuklanmasını talep ettik ancak mahkeme talebimizi reddetti. Buna karşı da itirazda bulunacağız. Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz. Bu aynı zamanda toplumsal bir olay. Olayın Çayeli gibi küçük bir yerde yaşanması da müvekkilimin mağduriyetini artırıyor. Toplumun da buna duyarlı olması ve müvekkilimin yanında olmasını talep ediyoruz. Herkesin desteğini istiyoruz" dedi.

E.A'ya destek olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelen kadınlar, "Can güvenliğimiz uzaklaştırma kararlarıyla dahi sağlanamıyorken hiçbir kadının cinsel ya da psikolojik şiddete karşı yalnız olmadığını bilmesi gerek, davanın takipçisi olacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Öldürülen 10 kadının ismi Kadıköy’ün parklarına verilecek

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen İstanbul ve Samsun'da 23 Kasım Ankara mitingine çağrı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...