20 Kasım 2019 14:36

Rabia Naz'ın annesi Atika Vatan'dan DNA örneği alındı

Giresun Eynesil'de şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın annesi Atika Vatan'dan DNA örneği alındı.

Giresun’un Eynesil ilçesinde evinin önünde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan ve annesi

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Giresun'un Eynesil ilçesinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın annesi Atika Vatan'dan DNA örneği alındı.

AA'da yer alan habere göre, Görele Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Atika Vatan'dan DNA örneği alınması için mahkeme tarafından karar alındı. Kararın ardından Görele Devlet Hastanesine getirilen Atika Vatan, DNA örneği verdi.

Başsavcılık tarafından örneğin incelenmek üzere Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildiği bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Giresun’un Eynesil ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Rabia Naz, 12 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı olarak bulunmuş ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesince hazırlanan raporda ise Rabia Naz'ın tırnaklarından erkek DNA'sı tespit edildiği ortaya çıkmıştı. Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan iki raporda ölümün, genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu kaydedildi. Rabia Naz'ın aile ise Rabia Naz’ın intihar ya da yüksekten düşme sonucu değil AKP'li belediye başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeninin kullandığını arabanın çarpması sonucu öldüğünü ve olayın hükümete yakın yetkililer tarafından örtbas edilmeye çalışıldığını belirterek seslerini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalıştı. Kızının ölümünün aydınlatılması için çabalayan Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, akıl hastanesine konmaya bile çalışıldı.

ÖNCEKİ HABER

Derik Kaymakamı davasında adalet arayışı

SONRAKİ HABER

Belediyede kadınların TİS'le kazandığı haklar "kamu zararı" sayıldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...