29 Temmuz 2019 10:09

Grup Yorum üyeleri açlık grevinde

Evrensel'e mektup gönderen Grup Yorum Üyesi Bahar Kurt, 12 Haziran'dan bu yana süresiz açlık grevinde olduklarını belirterek yaşadıkları hukuksuzluğa dikkat çekti.

Grup Yorum logosu

Paylaş

Burhaniye T Tipi Hapishanesinde tutuklu bulunan Grup Yorum Üyesi Bahar Kurt, 12 Haziran’dan bu yana süresiz açlık grevinde olduklarını belirterek, yaşadıklarını mektup aracılığıyla Evrensel'e anlattı.

Kurt mektubunda şunları ifade etti: “İki yıldır tutsağım. Gerekçe Grup Yorum elemanı olmamdır. Size yazmamın asıl sebebi ise 12 Haziran’da bu yana süresiz açlık grevinde oluşumdur. Grup Yorum’dan dört kişi süresiz açlık grevindeyiz. Çünkü son üç yıl içerisinde kültür merkezimiz 9 kez basıldı. Son üç yıl içerisinde 20’den fazla arkadaşımız tutuklandı. Son üç yıl içerisinde tüm konserlerimiz yasaklandı. Kültür Merkezi 3-4 aylık periyotlarla basılıp talan ediliyor. Enstrümanlarımız parçalanıyor. Daha yeni gözaltına alınan arkadaşlarımız bile işkencelere gözaltına alınıp yeniden tutuklanıyor. Ve akşam haberlerinde ‘İstanbul’da büyük terör operasyonu’ diye izliyoruz bu yaşananları. Hukuksuzluğa yasal kılıf uydurmak için savcılıktan arama izni çıkartıyorlar. Sonra da kuvvetli suç şüphesi ile tutukluyorlar.”

Kurt, hukuksuzluğun bir an önce son bulmasını talep etti. (İstanbul/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

İnsan ticareti mağdurlarının yüzde 72’si kadınlar ve kız çocukları

SONRAKİ HABER

MHK: Mevzuatı ‘Geri göndermeme’ ilkesine uygun hale getirin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...